League One: County Ground, Lör 12 nov kl 13:00

50, Jones
85, Goddard

Charlton fick en ordentlig näsbränna mot Swindon. TV-kameror och tillresta Swedish Addicks hjälpte föga.

Charlton kom oturligt nog till bortamatch med flera tunga avbräck i manskapet. Magennis, Lookman och Botaka var iväg på landslagsuppdrag medan Holmes fick avstå på grund av skada. Det lag Russell Slade kunde ställa upp med borde kanske ändå ha gjort bättre ifrån sig än de gjorde igår.

Då jag varken var på plats eller hade möjlighet att se den för en gångs skull TV-sända matchen får jag förlita mig på andras rapporter.

Swindon tog taktpinnen redan i matchinledningen och hade aningen farligare chanser än bortalaget, som dock trots allt stack fram emellanåt, ivrigt påhejade av en liten grupp tillresta Swedish Addicks. Ju längre halvleken led, desto bättre verkade Charlton komma in i matchen. Mot slutet av första halvlek kom dock det snöpliga första baklängesmålet, där Fox olyckligt nog styrde in bollen i eget mål. Charlton hade kort därpå en hörna, men Bauers nick gick över.

Kevin Foley fick gå av i halvtid till förmån för Brandon Hanlan, som dock inte hann få mycket effekt på matchen innan Jones satte dit 2-0-målet efter att en låg hörna skarvats vidare till bortre stolpen. Halvleken tuffade på med ett Charlton som jagade reduceringsmål men hade svårt att komma igenom. När de väl gjorde det revs Hanlan ner i straffområdet utan åtgärd från domaren.

Rudd höll kvar Chartlon i matchen när han räddade Kasims friläge i 79:e minuten, men sju minuter senare var det dags för 3-0, när Goddard på pass av förutnämnde Kasim satte spiken i kistan. Kul för Swindon att vinna på TV, mindre kul att hålla på Charlton.

Nu bär det av hem till The Valley, dit Port Vale kommer på besök. Port Vale hemmavann mot Fleetwood igår och blir något att bita i för Charlton, särskilt om man spelar som mot Swindon.