League One: Roots Hall, Lör 31 dec kl 14:00
Domare: M Heywood
Publik: 10 329

24, Cox 89, Crofts

Charlton for till Southend för kalenderårets sista match. Det blev en jämn kamp och resultat därefter.

Dagens match gick av stapeln redan klockan 14 svensk tid, antagligen för att folk skulle hinna vidare till sina nyårsfiranden efter matchen. Charlton hade sin tredje bortamatch i rad, och de många skadeproblemen samt Ademola Lookmans nära förestående förmodade transfer till Everton såg till att Joe Aribo fick göra sin första ligamatch från start. I övrigt såg startuppställningen faktiskt i stort sett ut som den mestadels gjort på sistone.

Matchinledningen såg rätt bra ut för Charlton, där inte minst unge Aribo bidrog till att skapa flera hyfsade chanser med sina hörnor. Efter drygt 20 minuter verkade dock Southend andas morgonluft, och i matchens tjugofjärde minut var det så dags för Simon Cox att smälla in 1-0 bakom Dillon Phillips. Försvaret stod på hälarna och Southend-anfallaren passade helt enkelt på när han fick ta bollen och vända upp i straffområdet.

Charlton och Aribo fick ännu en farlig chans några minuter senare, medan Phillips fick kämpa mellan stolparna för att hålla hemmalaget från att utöka sin ledning innan halvtid.

I andra halvlek kom våra Addicks ut med fart under fötterna. Man radade upp chanser och bland annat hade Aribo en ribbträff efter 70 minuter. Mot slutet gjorde Charltons forcering att man öppnade upp sig bakåt, och spiken i kistan var inte långt borta när Marc-Antoine Fortuné hade ett helt öppet läge att nicka in bollen vid bortre stolpen, men på något sätt lyckades missa.

I stället kunde Charlton vända och få till en kvittering genom en framstormande Andrew Crofts, som precis kunde trycka in kvitteringen efter supert förarbete av Aribo (ständigt denne Aribo). Fem minuter senare var det oavgjorda resultatet ett faktum och Crofts kunde känna sig nöjd med att ha varit inblandad i poängen i Charltons senaste båda matcher.

År 2017 hägrar och med det en hemmamatch på The Valley. Det är ledig dag i England på måndag och Bristol Rovers kommer på besök. Det är ett lag vi borde kunna slå!