League One: The Valley , Lör 11 mar kl 16:00
 1 - 1  (0 - 1)
Domare: N Kinsely
Publik: 9 900

61, Watt 44, Jackson

Charlton reder ut Walsalls stormande inledning, omformerar och kommer tillbaka. De kvitterar och tar över matchen samt skapar mot slutet av matchen tillräckligt för att ett vinstmål hade varit mer än rättvist.

Robinson startar matchen med ändringar från vinsten i veckan mot Scunthorpe. Magennis är ju skadad och med Jackson och Novak på bänken gavs plats för Page, Crofts och Watts i startelvan.

Walsall inleder friskt, och det är endast med tur och bristande kyla hos Walsalls anfallare som Charlton kommer undan från baklängesmål efter att Byrne blir bortspelad gång efter annan i straffområdet. Men stormen bedarrar efter hand och Charlton börjar arbeta sig in i matchen. Mot slutet av halvleken börjar man ta över händelserna, men då får Walsall plötsligt utdelning på en kontring mot en vid tillfället stillastående backlinje i hemmalaget. 0-1 och lagen går strax efter målet ut för vila.

En skada på Konsa och kort därefter ett byte för Page gör att Robinson ändrar uppställning i andra halvlek:
4-2-3-1 blir till 4-1-2-1-2 med Jackson framför backlinjen där Chicksen går ner på Pages vänsterbacksplats och Novak kommer in på topp bredvid Watt. Ändringen ger resultat.  Charlton blir det skapande laget och som så många gånger är det Jackson som driver på. En kvart in i andra halvlek är det en precis boll från just Jackson till en offensiv Chicksen på vänsterkanten som ger utdelning för de röda. En krossboll rensas inte bättre än till Aribo som omedvetet får bollen till Watt som med en yttersida trycker in bollen lågt i hörnet. 1-1.

Efter detta är det Charlton för hela slanten men Charltons gamla reservkeeper Etheridge i walsallmålet är omutbar. Hade det varit samma domare i denna match som den i Barcelona i tisdags hade Charlton vunnit denna match. I slutskedet stoppas nämligen Aribos skott av en arm på motståndare i straffområdet. Vissa lag får straff i dessa lägen andra inte. Som Charlton. Hemmalaget får därför nöja sig med en poäng i den här matchen som enligt uppgft sågs av 9 900 åskådare. Cirka. Ungefär. Aproximativt räknat. Som ett alternativt fakta i alla fall.

Efter matchen överskuggas resultat och det alltmer cementerade tabelläget i ingenmansland av de rykten som börjat florera att Duchalet börjar känna sig så obekväm med sitt ägande av Charlton att  en försäljning kan vara förestående. Låter hoppfullt.