League One: The Valley , Tis 21 feb kl 20:45
 0 - 1  (0 - 1)
Domare: G Ward
Publik: 9 101

12, McAleny

Ett frustrerat Charlton förlorar med uddamålet mot Oxford och tappar alltmer kontakten med lagen i toppen av tabellen.  Konsten att vinna går ut på att förvalta chanser och göra mål, och där brister det alldeles tydligt i Charlton idag.

Matchen var på förhand oviss men efter en del oflyt i de senaste omgångarna och mot ett Oxford med tuff förlust i cupen i benen stod Addicks på tur att vinna. Och det såg bra ut de första tio minutrarna. Inlånade Mavididi imponerade en del efter inhopp senast och fick nu förtroendet från start. Det var efter ett inledande anfall anfört av honom som matchen gavs sin karraktär och redan då kunde man ana vart det här skulle luta.
(3') Charltonpress, skott i ribban; (6') Charltonpress, storspel av Oxfords målvakt, (12') Oxfordkontring inspel och skott från ca 30m: stolpe in. 0-1.

Charlton visade sig alltmer stressat och frustrerat av att ännu en match inte få utdelning på sitt övertag. Oxford förstod att spela "grisigt" och med det plötsliga ledningsmålet i ryggen och med inte så lite hjälp av sin storspelande målvakt måste det varit rätt angenämt att som bortalag se irritationen och den missriktade aggressiviteten växa hos de röda som drog domarens onda öga till sig. Under matchen delades det ut fem varningar och en utvisning ( i 70' på allt långsammare Solly) till Charlton och endast två gula till Oxford.

Andra halvlek hade några få perioder då Charlton liksom hämtade andan men i övrigt var det ett enda stort tryck mot Oxfordsmålet. Men det var liksom med deras goda minne. Oxford styrde utan att ha bollen. Målvakten storspelade och med fortsatt hjälp av stolpar och ribba så förstod man att Charlton inte skulle få in kvitteringsmålet ens i de klaraste chanser. Matchen avslutades med en sådan där Bauer fick till en kraftfull nick på hörna. Bollen rensades dock bort på mållinjen och förlusten var klar.

I och med detta har Charlton börjat cementeras i mitten av tabellen och det ska till en plötslig metarmorfos för att ändra på det. Charlton borde inte vara sämre än något annat lag i den här serien - men det gäller att kunna avgöra i de viktiga matcherna. Det här var en sådan. Ännu ett misslyckande. Next up: Bury.