League One: The Valley , tis 27 sept. kl 20:45
Domare: N Kinseley
Publik: 8 745

22, Magennis 83, Clarke

Charlton fick endast en poäng i hemmamatchen mot Oldham och kan se tillbaka på en medioker månad. Laget räcker helt enkelt inte ända fram just nu.

September 2016 är väl ingen jätterolig månad att se tillbaka på för Charlton. Ägarna fortsätter att vara, tja, dumma i huvudet, medan laget mest går på tomgång. Fyra poäng på fem matcher känns inte godkänt med det motståndet vi haft, även om 0-0 mot serieledande Scunthorpe får sägas vara acceptabelt. Publiksiffran på gårdagens (tisdagens) hemmamatch var futtiga 8 745.

Konsa, Holmes och Novak var tillbaka i startelvan för Russell Slades Addicks, i en 4-4-2-uppställning. Matchen inleddes riktigt långsamt och tråkigt, med 11 minuter spelade innan första skottet kom. Charlton sköt det, men det var Oldham som började ta över spelet allt mer. I 22:a minuten fick dock den lilla hemmapubliken tillfälle att jubla när Magennis smällde in bollen på passning från Holmes. Imponerande nog hade hemmalaget dessförinnan lyckats göra 22 oavbrutna passningar inför skottet.

Resten av halvleken var relativt jämn och inte utan farligheter för båda lagen. Solly lyckades till exempel rensa undan på mållinjen vid ett tillfälle.

I andra halvleken jagade Oldham en kvittering samtidigt som Charlton stack emellan med lite halvchanser. Bortalaget tuggade sig fast och fick mer och mer av bollen, och med sju minuter kvar att spela fick de också utdelning. Clarke nådde högst på en frispark och skarvade in kvitteringsmålet.

Inbytte Lookman hade matchens sista chans strax därpå med ett skott i ribban, men det blev alltså inte mer än en poäng denna tisdagkväll i SE7, trots att nästjumbon stod på menyn.

Efter tio omgångar parkerar sig Charlton på 12:e plats i ligan. Pessimism skadar väl inte i tider som dessa, så jag kan passa på att nämna att laget för närvarande är två poäng och sex mål från nedflyttningsplats.