League One: The Valley, Tis 4 apr kl 20:45
Publik: 10 943

7, O'Keefe
57, Barnes

Charlton åkte på däng igen. MK Dons blev ett nummer för stora hemma på The Valley.

Karl Robinson gjorde i vanlig ordning ett gäng ändringar från senaste förlustmatchen inför sammandrabbningen med hans gamla klubb i SE7. Plastlaget åkte ner från Milton Keynes för att ytterligare trygga sin position i övre delen av tabellens mitt. Charlton behövde redan innan matchen snegla lite bakom sig, då 16:e plats knappast är en trygg position med fem-sex omgångar kvar.

Tidigt i matchen hade Watt en chans att ta sig loss men blev nedgjord. Kort därpå sköt bortalagets Barney Harves ett skott som Declan Rudd visserligen räddade, men hans försvarare var inte alerta nog att stoppa Stuart O'Keefe från att göra 0-1 på returen.

Resten av den första halvtimmen bestod av en bastant dominans från MK Dons, som kom riktigt nära att göra sitt andra mål vid ett tillfälle. Senare delen av halvleken fick Charlton ett antal fruktlösa hörnor.

En bit in i andra halvlek bestämde sig Robinson för att byta ut Jackson mot Byrne i jakt på ett mål. Tyvärr skedde det motsatta direkt därpå. MK Dons fick en kontring och Barnes såg till att placera in 0-2-målet.

Därefter hade Charlton några små chanser men inte mycket att tala om. Bortalaget kom en stolpträff ifrån att utöka sin ledning, men det spelade ingen större roll. En oerhört blek och oinspirerad insats av hemmalaget, som måste se till att plocka lite poäng i de sista fem matcherna.