League One: The Valley , Lör 27 aug kl 16:00
 1 - 1  (0 - 0)
Domare: D Whitestone
Publik: 10 926

90, Lookman 53, Madine

Charlton tycktes gå mot en smärtsam förlust men lyckas mer än rättvist kvittera i sista ordinarie minuten av matchen.

Ett relativt glest besatt The Valley fick se ett hårt jobbande hemmalag dominera mot serieledande Bolton. Tränare Slade ändrar inte på ett vinnande lag och gjorde inga förändringar i sin elva från start men fick ändå en jobspost efter ca 20 intetsägande minuter när Jackson går av planen med känning i ljumsken. Bauer byts in, säkert tidigare än planerat och Slade gör en lite förvånande rockad när Bauer tar plats som mittback och Konsa flyttas ut till höger och Solly upp på mittfältet. Ett rätt modigt drag som inte såg fel ut!

Charlton trummar på och är förtjänta av ett ledningsmål men hemmafansen fick hjärtat i halsgropen i slutet av första halvlek när Bolton på en hörna får till en nick som Solly reflexräddar upp i ribban. Tur. Det hade varit grymt att gå till vila i underläge. Men andra halvlek har knappt kommit igång efter ett längre avbrott pga skada på Davies i bortalaget när Bolton gör 1-0 efter ett anfall på vänstersidan och en pass in till en nära stående Madine i straffområdet. Tungt för The Addicks i det läget.

Charltons guldkalv Ademola Lookman byttes in i stället för Foley för att öka på trycket och Slade och Charlton får nästan utdelning direkt i en kombination mellan Lookman och Konsa. Men Boltons försvar lyckas rensa. Men Charlton var snart tillbaka och Bolton har fullt upp att försvara sin ledning. Charlton borde fått en straff när ett skott tar på armen på en boltonförsvarare. Men det tycktes vara som förgjort denna dag.

Men rättvisa skulle skipas till slut. I 90min. Det är Lookman som får till ett överaskande skott som går in lågt bakom Howard i Boltons kasse. 1-1 men Charlton gick för en vinnare under de sju tilläggsminuterna, livligt påhejade av sin hemmapublik. Ett oavgjort resultat med mersmak måste man ändå vara nöjd med och nu väntar en gruppspelsmatch mot Southampton U23 i den nya obskyra och i mitt tycke lite onödiga EFL Trophy innan ett uppehåll ges på två veckor.