League One: Northern Commersial Stadiums, Lör 10/12 kl 16:00
Resultat: 0 - 0  (0 - 0)
Domare: M Haywood
Publik: 17 968

Det blev ytterligare en mållös tillställning när Charlton kämpade sig till en poäng borta mot Bradford. Skador och akuta sjukdomsfall gjorde att Charlton kom till spel med en kraftigt decarmerad trupp med många juniorer. Trots tillkommande skador under matchen visade laget en sällan skådad kämpaglöd och trots ett bättre motstånd så kunde de våra åka hem med en välförtjänt poäng. Phillips blev åter en avgörande matchhjälte.

Förutom skadade Rudd, Solly, Holmes och Kashi drabbades truppen av sjukdom, influensa eller liknande och Lookman och Fox blev kvar på hemmaplan. Glädjande var i alla fall att Jackson var åter på benen och kunde förstärka den tunna truppen där bänken till hälften bemannades med ungdomar från akademin.

Enligt bookmakers var det här en bombsäker hemmaseger. Men som jag skrev inför matchen så varierar Bradfords form (eller resultat) från omgång till omgång och det här var ingen vinstomgång enligt det mönstret. Det var det brandskattade Charlton som tog tag i befälet efter avspark och chockade Bradford. Än mer överraskande var det kanske efter att Pearce fick utgå på grund av skada redan i den tredje minuten och ersättas av Teixeira. Himla tur att han är tillbaka, då har vi i alla fall två mittbackar i truppen.

Men sedan var det mest Charlton för hela slanten vad gäller det offensiva spelet i första halvlek. Med cirka kvarten spelad skulle ha Charlton fått en straff om domare Haywood inte glömt glasögonen hemma. Megennis brottades ned i straffområdet efter att ha kmmit förbi sin back men domare Haywood friade alltså. Bara några minuter senare uppstod en liknande situation där Magennis bröt in bakom försvararna och kunde avfyra bössan. Gudarna var inte riktigt på Magennis sida den här dagen, bollen tog i insidan av stolpen och rullade sedan reltligt längs mållinjen.

Chanserna radades upp och Botakas skott styrdes ut via ribban. Ajose spelade in till Magennis som trodde att hans otur var beseglad när bollen äntligen passerade målvakten bara för att räddas på mållinjen av en försvarare. Till slut kom så Bradford in i matchen och med tio minuter kvar skapade de ett par goda chanser men den vikarierande Phillips visade att han är i målet för att stanna.

Andra halvleken blev den rakt motsatta. Charltons snabba passningsspel var lika borta som i matchen mot Swindon. Jämfört med den katastrofala insatsen i Swindon fanns det gott om en kvalitet, kämpaglöd. Den i kombination med en storspelande Phillips i målet, han gjorde minst fem kvalificerade räddningar i andra halvleken för att förhindra Bradford från att göra mål. När sedan Bauer drog på sig sitt andra gula kort strax efter full ordinarie tid blev matchen än mer nervpirrande. Charltons kvarvarande tio man lyckades hålla tätt och knipa en viktig poäng.

Det är bara att hålla tummarna att Pearce skada inte är alltför allvarlig annars har vi bara en ordinarie mittback att sätta på planen, Teixeira. Visserligen fanns Johnson på bänken i den här matchen men har sett sina bättre dagar och Konsa eller Chicksen kan nog vara ett bättre alternativ om Solly och/eller Fox är tillbaka till nästa lördag.

Robinson har nu varit manager i två matchen, en cup- och en ligamatch. Båda har slutat 0-0 men sett helt annorlunda ut. Helt klart har defensiven fungerat bättre de fem senaste omgångarna medan offensiven sviktat i de två senaste. Trots alla motgångar ser det ändå lovande ut rent spelmässigt jämfört med hur det sett ut tidigare på säsongen. Nu gäller det att skadade och sjuka spelare återkommer tämligen fort för den kvarvarande lövtunna truppen kommer inte att orka utföra insatser som den igår match efter match.