Inför matchen Rochdale - Charlton

League One: Crown Oil Arena , Lör 18/2 kl 16:00

I tisdags åkte Charlton på sin första förlust för året i ett ordentligt bottennapp borta mot bottenlaget Oldham. Ny bortamatch mot Rochdale som har levererat över förväntan hittills och hittas ett antal placeringar före Charlton. Med tanke på alla oavgjorda matcher hittills i år så är det bara vinst som räknas för gästerna. Varje match utan vinst i de kommande fem omgångarna kommer successivt gräva ett krondike mot The Championship.

Det fanns mycket positivt att säga om Charltons spel borta mot Oldham i tisdags, bra passningsspel, bra tempo, bra skapande av målchanser. Det fanns en övervägande negativ ingrediens, de gjorde exakt noll mål. Den främsta anledningen till det är att de forwards vi har till förfogande inte gör mål i tillräcklig utsträckning. Magennis var visserligen tillbaka efter skada och det är lite frapperande att han är vår bästa målskytt med 8 mål trots att han varit skadad i flera månader. Mot Oldham brände han ett läge en mot en i inledningen av matchen som man bara skakar på huvudet åt. Han lurade Oldhams offsidefälla vid mittlinjen och var säkert 20 meter före försvararna när han tog ned bollen på mitten av planhalvan men schabblar bort hela chansen och får med möda till ett avsluta.

Även om försvaret stod och sov när Oldham gjorde matchens enda mål så är det väldigt stabilt, jämfört med vårt anfall. Något som oroar mycket, ja förutom att vi inte har några anfallare som gör mål i tillräcklig utsträckning, är att variationen i laginsatsen varierar kopiöst från match till match. Allt från att i ena matchen kämpa till sista blodsdroppen till att köpa korv och fila naglarna i en annan match. De nyförvärv som Robinson lånat in är till viss del lovande unga spelare som säkert kan bli något att hänga i julgranen vad det lider men erfarenhet från A-lagsspel är ytterst begränsat.

Det blir alltså mer och mer kniven mot strupen för varje match som går och för att tåget till The Championship inte skall passera stationen vid Charlton. Därför säger den enkla matematiken att nu är det bara seger som gäller. Trots avsaknad av forwards som gör mål tror jag på seger med 2-1 för Charlton. Då Robinson, likt många av våra tidigare managers, inte är mycket för att ändra tror jag på en liknande uppställning som mot Oldham trots förlusten. Apropå tidigare managers så har Kevin Nugent, Charlton genom tidernas mest framgångsrika manager sett till poängsnittet, precis flyttat till norra London och tagit över League Two laget Barnet.

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Bauer
Konsa
Chicksen

Crofts
Aribo
Forster-Caskey

Mavididi
Botaka
Magennis
 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-02-17, 23,27.