Inför matchen Peterborough - Charlton

League One: ABAX Stadium , Lör 1/4 kl 16:00

Charlton gör sin 40e ligamatch för säsongen när man reser till Peterborough för en svår bortamatch. Addicks återkommer till serien efter välbehövligt landskampsuppehåll medan däremot Posh hållit ångan uppe med vinst borta mot Gillingham förra helgen.

Under mina charltonår har jag aldrig varit med om lika trist och intetsägande säsong. Vi har varit nere på alltime low för att sen kvickna till och hoppet tändes ett tag bland de mest optimistiska att vi skulle kunna nå playoffplatserna. Detta hopp har nu släckts igen och Charlton är och förblir (väl?) ett mittenlag i league one i år. Jag förutsätter då inte en total kollaps under de sista sju omgångarna. 

Man får därför hoppas att spelarna hittar mer inspiration än jag gör inför denna svåra bortamatch mot ett Peterborough som blandar och ger friskt. Viss känsla har jag för hemmalaget efter att vi i Swedish Addicks var där på vår årliga fotbollsresa i höstas och såg The Posh slå Bolton. 1-0 minns jag bestämt att matchen slutade för det var det jag tippade :) Andra kanske främst minns pubbesöket efteråt där det gavs en lektion i hur vi (en del av oss) lämnar dricks i Sverige. 

Till ämnet. Charlton har som sagt vilat sin trupp och får tillbaka Magennis, Pearce, Solly och eventuellt även Aribo. Rätt betydande namn och det bör finnas en god potential av spelsug hos större delen av laget. För att krydda till det har Robinson efter klartecken från styrelsen tydligen fått fria händer (fan tro't) köpa vilka spelare han vill inför nästa säsong och sätter därför press på de nuvarande i truppen att bevisa sin duglighet.

Allt det här talar till Charltons fördel och även om Posh får tillbaka Paul Taylor i anfallet till den här matchen så är man inget stabilt hemmalag och Charlton har visat att de är svårslagna.  Peterborough är antagligen för långt ifrån toppen och har kanske än mindre än Charlton att spela för. X2 skulle jag ha tippat, men så är jag också en bevisat usel tippare... (men i Peterborough har jag ju haft lite tur förr... hm... tips: 0-2)

Trolig laguppställning

Rudd

Byrne
Bauer
Teixeira
Konsa

Chicksen
Aribo
Forster-Caskey
Ulvestad


Magennis
Watt

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-03-31