Inför matchen Oxford United - Charlton

League One: Kassam Stadium, Lör 24/9 kl 16:00

Ett nykomlingsmöte i League One väntar när degraderade Charlton gör en relativt kort resa västerut för att möta promotade Oxford United. 

På samma sätt som det finns lite bryderier kring Charlton efter en lite tveksam ligastart så är det optimism hos Oxford efter deras. Tabellplaceringen för båda lagen är i mitten efter inledande åtta omgångar. Allt har naturligtvis att göra med förväntningarna på de båda lagen. Normalt sett tycker man inte att den här matchen borde vara något problem för Charlton, men vad som är normalt i Charlton numer är att det inte är normalt. 

Den senaste ligamatchen, i tisdags mot ligaledarna Scunthorpe borta (0-0), blev en tät historia men med fördel Charlton som var nära att avgöra när Jackson träffade stolpen på stopptid. Matchen före den sved med sen vändning av Wimbledon (1-2) på the Valley och mål på deras enda två skott innanför ramen under hela matchen. Förhoppningsvis kan dessa två matcher med bittra avslut göra spelarna revanchsugna nu. Charlton får kraftigt stöd från ca 1500 tillresta addicks på en utsåld bortaläktare. 

Oxford? Är det inte där man är duktiga på att ro? Well. Staden har i fotbollslaget United haft en stabil plats i League Two de senaste åren, men så genom en andraplats förra året får man nu fått chansen i League One. Som de flesta nykomlingar från lägre serier har man startat bra och är obesegrade på hemmaplan med vinst i de senaste tre.  

Inget av lagen har större skadebekymmer och matchen förväntas bli en jämn historia. Jag tror att ett taggat Charlton med oförändrad laguppställning sedan senast blir för svåra för Oxford. Tre poäng för de röda gör att Charlton åter närmar sig topp sex där vi förväntar oss att de ska vara! 

Ro hem det här nu Charlton! 
 

Trolig laguppställning

Rudd 

Solly 
Bauer 
Pearce 
Fox 

Foley
Crofts 
Ulvestad 
Jackson (c) 

Lookman
Magennis  

Artikeln skriven av Gunnar Persson 2016-09-24