Inför Fleetwood Town - Charlton

League One: Highbury Stadium , Lör 10/9 kl 16:00

På en ny arena med ett namn som förpliktigar möts Fleetwood Town och Charlton för första gången någonsin. För att citera John Cleese i "Ursäkta vad är klockan": This is a historical moment!

Det här är historien om två lag som utvecklats diametralt de senaste 10 åren.
 

  • Charlton spelade fortfarande i Premier League medan Fleetwood harvade i amatörligan Northern Premier League.
  • Charlton hade ett publiksnitt på 26 195, Fleetwood 537!
  • Charlton hade tre spelare i landslagstruppen (Young, Carson och Darren Bent), Fleetwoods spelare var halvtidsproffs.
  • Medan Alan Pardew började gräva graven för Charlton som sedermera skulle leda till degradering till League One inom loppet av två år så klättrade Fleetwood 6 divisioner mellan 2005 och 2014.
Den främsta anledningen till Fleetwoods framgångar är att de har fått en ägare som sakta men konsekvent investerat mer och mer pengar i klubben till skillnad mot Charltons bisarre ägare som mest försöker tjäna pengar på att sälja egna talanger, sälja träningsanläggningen och supportershopen. Fleetwood håller efter mycket kamp sig kvar i League One för tredje året i rad. Och som de gjort det hittills den här säsongen! Just nu hittar vi dem på tredje plats med bara en förlust, tre poäng före Charlton som dock har en match mindre spelad.

Liksom några gånger tidigare den här säsongen och precis som jag kommer att bli tvungen att skriva fler gånger den här säsongen, det lag Charlton möter den här omgången har jag ingen kunskap om alls. Med tanke på att det är första gången någonsin lagen möts må det vara något mer förlåtet. Den mest kände personen i Fleetwood är nog utan tvekan deras manager Uwe Rösler som tidigare coachat Leeds, Wigan, Brentford, Molde, Viking och Lilleström. Det sistnämnda var också laget han avslutade sin egen spelarkarriär i efter bl.a. spel hos Manchester, City, WBA och Kaiserslautern. Han tillträdde som manager bara en vecka innan årets säsong startade men man måste säga att han lyckats få fason på laget!

Charltons supportrar skriker efter att Lookman skall få göra sin debut från start, kommer Gud höra bön? Laget har fått förstärkning av norrmannen Ulvestad som skulle kunna vara ett komplement till Lookman på vänstersidan. Jackson fick senast utgå pga problem med ljumsken men förmodligen är han helt återhämtad efter två veckors speluppehåll. Bauer gjorde comeback i förra matchen men frågan är om Slade vågar röra sitt nuvarande mittförsvar? Hittills har Slade gjort ytterst få förändringar från match till match så det mesta talar för ungefär samma lag som mot Bolton.

När man vet så oerhört litet om lagen är det naturligtvis ett lotteri utöver det vanliga att försöka förutsäga startelvan men jag går som sagt på säkra hästar från tidigare matcher. Jag gissar på en målsnål tillställning, 0-1.

Lördagens match är inte bara det första mötet mellan lagen, Swedish Addicks Årsmöte går också av stapeln i Helsingborg. Du kommer väl?

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Konsa
Pearce
Fox

Crofts
Jackson
Holmes
Lookman

Magennis
Ajose

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-09-08.