Inför matchen Charlton - Southend

League One: The Valley, Lör 8/4 kl 16:00

Charlton fortsätter sin kamp för överlevnad i League One i matchen hemma mot formstarka Southend. Det finns inte mycket som fungerar hos Charlton just nu, varken på eller utanför planen, så allting talar emot Charlton i den här matchen.

Efter det som hänt i Stockholm idag känns det inte så inspirerande att författa något inför morgondagens match, vi har alla åter blivit varse om vad som är viktigt i livet. Mina tankar går till dem som drabbats på något sätt.

I tisdags visade Charlton upp ett spel i klass med vad som presterades borta mot Swindon i höstas. Vi som var där då inser att det var inte ens dåligt, det var katastrofalt. Ett helt lag som är helt håglöst, utan hjärta och engagemang. De hänger med huvudena när målen trillar in i fel nätmaskor. Vi har 1 seger, 2 oavgjorda och 7 förluster på de tio senaste omgångarna medan Southend kan stoltsera med 5, 2, 3. Visserligen föll Southend senast hemma mot Bolton men andraplacerade Bolton har en hysterisk formkurva så en uddaförlust är ingen stor motgång.

Naturligtvis är varje poäng livsviktig för Charlton men det är inte så mycket som talar för att de hämtar några i den här matchen. Det innebär i så fall att de kvarvarande matcherna mot Coventry, Swindon, Gillingham och Chesterfield blir än viktigare, samtliga matcher är att betrakta som sk sexpoängsmatcher och minst två av dem kommer förmodligen redan vara degraderade.

Vilken laguppställning Robinson väljer avgöra lotten men det kan nog bli en ganska oväntad uppställning och bli inte förvånade om stora delar av laget är utbytta jämfört med tisdagens match. Formkurvan är som sagt mycket dyster och jag tror inte på något positivt utfall, snarare att det gäller att hålla siffrorna nere. 0-2.

Trolig laguppställning

Bamse

Fänrik Fjun
Lilla Fridolf
Kronblom
Åsa-Nisse

91:an

Nobby Tåfjutt
Buster
47:an Löken

Skalman
113 Bom

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-04-07.