Inför matchen Charlton - Shrewsbury

League One: The Valley, Tis 16 Aug kl 20:45

Efter ännu en besvikelse hemma mot Northampton i lördags tar Charlton nya tag och försöker spinna vidare på det konstruktiva spel de visade under den matchens andra halvlek. Kanske alla nyförvärv börjar bli mer samspelta så att de bättre kan fungera som ett lag? Jag hoppas på maximal ketchupeffekt och storvinst för vårt Charlton!

Lördagens match föll som bekant inte ut till belåtenhet. Northampton erbjöds möjlighet att göra ett enkelt mål i  början av matchen vilket störde hemmaspelarna och det dröjde till andra halvlek innan de kunde styra upp spelet ordentligt. I andra halvleken var det dock mer eller mindre ett lag på planen och till slut stod Charlton för drygt 60 % av bollinnehavet. Trots det totala övertaget fallerade målspottandet och det var endast den gamle räven Jackson som lyckades få in en boll i nätmaskorna och därmed åtminstone kunde bärga en poäng.

I den matchen fick Holmes utgå och med tanke på det täta matchandet är det högst tveksamt om han får spela från start även om han skulle vara återställd. Troligast är att lånet från Leeds, Botaka, ersätter honom på högerflanken. I förra matchen återfanns vår mittbacksklippa Bauer på bänken och det mesta talar för att han får göra debut efter sin skada, vem av Pearce eller Foley som i så fall får stiga åt sidan är mer ett lotteri.

För att underlätta målproduktionen hoppas jag att Slade vågar starta med Lookman för första gången den här säsongen, tror det skulle göra under för våra nya forwards Ajose och Magennis.

Shrewsbury är ett lag man inte kommit i kontakt med sedan Stryktipset på 80-talet och är ett av många lag den här säsongen som man vet otroligt litet om. Ännu mindre vet man med tanke på transferfönstret som fortfarande är öppet. De har börjat säsongen lika bra/dåligt som Charlton och ligger just nu placeringen före Charlton på samma antal inspelade poäng, ett! De började säsongen med uddamålsförlust hemma mot MK Dons och följde upp det med en helt mållös tillställning borta mot Coventry. Målfabrikationen står således fortfarande på noll och det verkar uppenbarligen som de hittills inriktat sig på försvarsspel.

Jag både tror och hoppas på en storvinst för Charlton imorgon. Inte så mycket som talar för att det blir så, just därför ökar sannolikheten för att det skall inträffa. Om Charlton bara kan få ett tidigt mål och tämligen fort följa upp med ytterligare ett så tror jag det kan rulla på och sluta med 4-0. Lookman är nödvändig för att skapa dessa målchanser och förhoppningsvis kan Botaka bistå med samma kreativitet på andra kanten, våga vinn!!!

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Pearce
Bauer
Fox

Botaka
Crofts
Jackson
Lookman

Ajose
Magennis  

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-08-15, 23:25.