Inför matchen Charlton - Scunthorpe

FA-cupen: The Valley, Lör 5/11 kl 16:00

Dags för FA-cuppremiär och Charlton har fått svårast möjliga lottning när de ställs emot serieledande Scunthorpe.  Medan Charltons formkurva den sista tiden ändrats från nedåtgående till neutral så håller Scunthorpes positiva formkurva i sig. Charlton har favör av hemmaplan, det är ett av få positiva tecken.

Få, inklusive mig själv, hade tippat Scunthorpe i serieledning efter att en tredjedel av serien är spelad. Men den hysteriska form de hade inledningsvis har med några få undantag hållit i sig, en förlust på de tio senaste omgångarna, och de har idag 14 poäng mer än Charlton efter 16 spelade matcher. Charlton är förvisso utan förlust i de fyra senaste omgångarna, två vinster och två oavgjorda, men motståndet har varit beskedligt, Coventry, Port Vale, Gillingham och Chesterfield. Om det finns några intentioner att nå en kvalplats hade det varit nödvändigt med fyra vinster, helst fem:).

Nu är det dags för FA-cupen, turneringen där allt kan hända. Minns med glädje tillbaka på Tipsextramatcher med Telford och Peterborough som båda hade förmåga att gå betydligt längre i cupen än vad de borde vara kapabla att göra. Då spelade Peterborough i division 4, nuvarande League 2, idag spelar de i samma liga som Charlton. Om det är något vårt kära lag är riktigt usla på så är det cupspel. Ungefär vart tionde år lyckas vi hålla oss kvar i tre omgångar eller mer. Sist det hände var för 2½ år sedan när vi åkte ut i åttondelsfinalen borta mot Sheffield United, en match där vi sumpade målchanser i massor och som medförde att Chris Powell fick sparken för att han inte hade tagit ut de spelare som Duchatelet önskade.

Slade har annonserat att det kommer att bli en del ändringar, det är i alla fall så jag tolkade hans uttalande om att "det finns en del spelare som behöver få några fler minuter". En gissning är att Slade väljer en defensiv uppställning med en ensam forward, 4-5-1 eller 4-4-1-1. Oavsett tror jag att Novak kan få förnyat förtroende efter varit bänkad ett tag men kom in och avgjorde mot Chesterfield. Då det är landslagsspel nästa helg men inte landslagsuppehåll skulle jag tro att alla landslagsmän matchas imorgon. Den stora frågan är hur fyrbackslinjen kommer att se ut. Bauer och Solly är stabila men valet av spelare runt om dem har varierat stort och det mesta pekar att denna match inte blir något undantag.

Utifrån vad Charlton har presterat spelmässigt den senaste tiden så är utsikterna säskilt ljusa, om man skall vara riktigt krass så måste alla annat än förlust ses som en stor framgång. En kompis till mig gick hem djupt nedstämd efter förra lördagens vinst, hade aldrig sett sitt lag spela så otroligt dåligt och ändå vinna. Det funkar mot sämre lag men nu är det top notch Scunthorpe som gäller. Ett gångbart resultat den senaste tiden har varit 1-1 så det får bli mitt optimistiska tips.

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Pearce
Bauer
Fox

Holmes
Konsa
Crofts
Lookman 

Magennis
Novak

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-11-04, 16.22.