Inför matchen Charlton - Rochdale

League One: The Valley , Lör 1 Okt kl 16:00

Charlton gör sin andra hemmamatch på fem dagar inför en oerhört frustrerad hemmapublik. När alla trodde att the bottom was nådd i och med degraderingen till Lague One har manskapet under Slades ledning gång på gång visat prov på det kan bli värre, mycket mycket värre! Fem oavgjorda matcher och en förlust på de sex senaste matcherna i en liga de skulle "äga" visar tecken på kamp för överlevnad istället för avancemang.

Många jublade när Russel Slade kontrakterades. Äntligen en engelsk manager som förstår sig på engelsk fotboll, nu kommer vändningen! Jag är av naturen skeptisk inställd till allt för positiv inställning och nyligen har vetenskapsmän konstaterat att alltför okritisk positiv inställning är en defekt på hjärnan. Problemet med denna typ av människor är att de inte helller inser att de har haft fel och många är det som därför fortfarande okritiskt vurmar för Slade. Nåväl, vad har han och laget hittills åstadkommit?

10 matcher spelade och vi har 2 segrar, 2 förluster och hela 6 oavgjorda. 12 inspelade poäng ger oss för närvarande en 12 plats med ynka 2 poäng till godo till nedflyttningsplats men hela 5 poäng upp till kvalplats! Bästa måslkytt är den gamle lagkaptenen Jackson med 3 mål, trots det är han den spelare som fått mest kritik för att han är för gammal, för långsam och för dålig. De 6 sista omgångarna har gett oss en förust hemma mot AFC Wimbledon och oavgjort mot Bolton, Fleetwood, Scunthorpe, Oxford och Oldham. Handen på hjärtat, med undantag av Bolton och Oldham har inget av lagen knappt kvalat in att finnas med på Måltipskupongen de senaste 25 åren!

Inte ens de mest hemmablinda supportrarna verkar förstå sig på Slades taktik, om han nu har någon. Laguppställningen är gång på gång så obalanserad att motståndarna bara behöver sätta ut ett halvt lag för totalt paralysera taktiken. Konstant val av forwardsduo som inte klarar av att kreera egna målchanser utan är beroende av inspel från kanterna. Till råga på allt så har backlinjen, oavsett val, börjat vackla och levererar allt för enkla misstag som ligger till grund för de allt för många baklängesmålen.

När Charlton nu möter ytterligare ett av alla dessa giganter inom engelsk fotboll, Rochdale, är det upp till bevis. Om de inte redan nu skall bli indragna i nedflyttningsstriden gäller det att börja vinna på hemmaplan. Om de lyckas ta ledningen gäller det inte bara att försöka bevara den, vilket de inte lyckats med på över en månad, utan utöka ledningen flera gånger. De måste börja våga vinna!

Slade har gång på gång visat på sitt tillkortakommande genom att inte låta Lookman spela från start vilket är mycket anmärkningsvärt. Lookman var den mest eftertraktade spelaren bland Premier League-lag i hela League One innan transferfönstret stängde. Slade skall vara oerhört tacksam över att ha en sådan spelare i sitt lag, det är verkligen inget han har gjort sig förtjänt av hittills. en sån spelare skall inte sitta på bänken i två tredjedelar i match efter match. Hittills har Slade inte överraskat i laguppställningarna så det mesta talar för i stort sett samma uppställning som i tisdags med ett litet frågetecken för Bauer som skadade sig lätt i tisdagsmatchen. Med tanke på ofoget att ideligen släppa in mål bakåt tror jag även att han återgår till 4-5-1. I bästa fall kanske man törs hoppas på ett ytterligare oavgjort resultat, 1-1 verkar ju vara gångbart för tillfället....

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Bauer
Konsa
Fox

Crofts
Ulvestad
Holmes
Jackson
Lookman

Magennis

Artikeln skriven av Magnus Persson 2016-08-19