Inför matchen Charlton - Fleetwood Town

League One: The Valley, Lör 3/2 kl 16:00

Efter en synnerligen oväntad vinst borta mot Bolton ställs Charlton mot sensationslaget Fleetwood Town. Skall våra röda hjältar kunna skrälla mot två topplag på en vecka? Hoppet om Championship lever fortfarande men behovet av vinster ökar för att åtminstone kunna få kvalkänning!

Ja det var inte mycket som talade för vinst för Charlton senast men trots många nya namn i truppen visade de en god sammanhållning och moral vilket var tillräckligt. Nu gästande Fleetwood Town är en supersensation som inte har förlorat i ligan sedan mitten av november. I likhet med Charlton köptes klubben av en mycket rik man för ett tag sedan men sedan skiljer sig allt och det skulle inte skada om Katrien och Roland benchmarkade litet grann hos konkurrenten.

Under transferfönstrets sista dagar hände det så mycket att jag inte har hunnit att uppdatera mig riktigt. En lovande 18-åring, Stephy Mavididi är inlånad resten av säsongen från Arsenal. Han saknar erfarenhet från A-lagsspel så det är just därför han är på lån hos oss. Han sägs vara lovande och även om han kanske inte är lika utvecklad som Lookman kanske det kan vara ett intressant drag att slänga in i anfallet. Magennis är fortfarande skadad och Watt kan behöva lite understöd längst fram. Ett annat nyförvärv som satt på bänken senast var Dijksteel Köpet av Ajose, mannen som undrade varför vi i Swedish Addicks åkte till Swindon för att heja på vårt lag när matchen sändes på TV, från Swindon har inte fallit särskilt gott ut och han är för närvarande utlånad tillbaka till Swindon. Norrmannen Ulvestad verkar ha hamnat i frysboxen efter managerbytet och fanns inte med i 17-mannatruppen i lördags.

Ett annat nyförvärv, Page, blev utvisad i matchen mot Bolton medan Texeira åter finns tillgänglig efter sin avstängning. Med tanke på hur bra det fungerade i mittbacksspelet mellan Bauer och Konsa är det kanske inte troligt att Texeira går in där och det finns andra aspiranter på vänsterbacks platsen i form av Chicksen och Dasilva. Även Botaka är åter tillgänglig efter spel i Afrikanska cupen. 

Charlton har för närvarande 39 poäng och normalt krävs det ca 75 poäng för att knipa en kvalplats. Rent teoretiskt skulle det tex kräva 10 vinster och 6 oavgjorda på de kvarvarande 19 omgångarna, inte omöjligt men definitivt en utmaning som heter duga. I så fall gäller det att haka på den goda trenden har just nu och sätta punkt för Fleetwoods dito. Jag tippar med hjärtat, 2-1, c'mon Charlton!

En som inte kommer att vara på plats i The Covered End Choir på lördag är min vän Liam Meadows som dog i sömnen för ett par veckor sedan blott 29 år gammal. För att hedra hans minne har båda lagen rekommenderat sina supportrar att delta i en minuts lång applåd i den 29 minuten.

 

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Bauer
Konsa
Dasilva

Crofts
Forster-Caskey
Aribo
Byrne

Watt
Mavididi

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-02-02.