Inför matchen Charlton - Bristol Rovers

League One: The Valley, Mån 2/1 kl 16:00

Charltons första match 2017 blir mot ett starkt revanschsuget Bristol Rovers som åkte ordentligt på pumpen mot Kevin Nugents Charlton i slutet av novmeber. Sedan Robinson tog över har segrarna lyst med sin frånvaro och Charlton åter sakta dalat i tabellen. En seger imorgon skulle nästan åter skapa ny kvalkänningsplats, dags för att Robinson att visa framfötterna!

Det snackas mycket om skadeläget, hur uselt manskap vi har och att det är därför framgångarna lyser med sin frånvaro. Jag ger inte mycket för det skitsnacket, Kevin Nugent hade samma förutsättningar och han lyckades förmå laget till segrar mot Bristol Rovers, Port Vale och oavgjort mot Sheffiled United. Nu skall Robinson bygga ett nytt lag under transferfönstret och då kommer allting bli så mycket bättre, men har inte alla lag de förutsättningarna? Hittills har det varit mycket floskeltoppen i uttalanden inför och efter matcher av vår nya manager och hans smekmånad har näst intill varit katastrofal, nu är det upp till bevis innan det är dags för den fjärde managern den här säsongen.

Förutsättningarna att lyckas är dock ganska begränsade med tanke på att lagets bäste spelare Ademola Lookman skrivit på för Everton, åtminstone enligt alla rykten. Charlton har inte kommenterat transfern överhuvudtaget och inte Everton heller. Då Lookman inte deltog mot Southend på grund av sjukdom så talar nog ändå det mesta för att han inte kommer att spela. Han utökar i så fall den långa listan av icke tillgängliga spelare; Declan Rudd (höft), Chris Solly (knä), Jason Pearce (ljumske), Johnnie Jackson (ljumske), Ricky Holmes (fot), Ahmed Kashi (Achilles) och Lee Novak (knä).

Några ljus i mörkret är ett lån från Chelsea, Jay Dasilva, som förväntas gå rakt in i startelvan samt den unge egna mittfältaren Aribo som gjorde mycket bra ifrån sig i matchen mot Southend. Förutsättningarna kunde hur som helst vara bättre när de tar emot Bristol Rovers som passerat Charlton i tabellen genom två raka segrar mot Coventry och AFC Wimbledon. Efter storförlusten hemma mot Charlton i slutet av november, 1-5, lär de dessutom vara ordentligt revanschsugna.

Jag förväntar mig inga storverk, främst då Charlton saknar stabilitet och en total avsaknad att ta till vara på de få målchanser som de skapar. De saknar även förmågan att kunna hålla i ledningen. På den positiva sidan ser vi i alla fall en kämpaanda att komma tillbaka i matcher de ligger under i vilket bidragit till en rad oavgjorda resultat istället för förluster. Jag tror därför att Charlton upprepar det resultat som de hittills åstadkommit i 33 % av årets ligamatchen, nämligen 1-1.

Trolig laguppställning

Phillips

Konsa
Teixeira
Bauer
Dasilva

Crofts
Aribo
Ulvestad
Chicksen

Ajose
Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-01-01.