Inför matchen Charlton - Bolton

League One: The Valley , Lör 27/8 kl 16:00

"Nya" Charlton får ett första större test på sin förmåga när man tar emot obesegrade och serieledande Bolton Wanderers, kollegan från Championship förra säsongen, som börjat sin sejour i League One på ett övertygande sätt. Matchen blir också en återkomst till The Valley för tränare Phil Parkinson, som efter att ha sparktats från Charlton blivit helgonförklarad i Bradford och nu gör en succéartad seriestart med Bolton. 

Charlton har efter ett tätt matchande fått ett välbehövligt matchuppehåll på en vecka och bör kunna komma med god form till matchen mot Bolton. Skadeläget ser bra ut och man går ut på The Valley för att ta sin tredje raka vinst. Motståndet ser dock svårt ut för dagen och luttrade Charltonsupportrar som ser ett nykomponerat och i mitt tycke brandskattat Charlton ska nog vara nöjda med ett oavgjort resultat. 

Bolton, som var om möjligt en ännu större besvikelse än Charlton förra året och slutade sist i Championship, har fått behålla större delen av sitt manskap och har övertygat i säsongsstarten med vinst i samtliga matcher. Charlton inledde säsongen med sju debutanter i sin startelva men har ändå börjat hitta en struktur. För den här nivån åtminstonne. Till denna match är endast nye Lee Novak rapporterad skadad vilket torde innebära att nye Josh Magennis startar bredvid nye Nicky Ajose i anfallet. Åtminstonne jag hoppas att vårt eget guldägg Lookman får en plats på mittfältet, men även Bauer är tillbaka och aspirerar på en plats. 

Mycket har hänt och inte hänt i Charlton som klubb det senaste året. Det som var är inte längre. Därför får vi se tiden an och försöka anpassa förväntingarna efter hur matcherna ser ut och vilka resultat man får med sig. Förlust mot Bury, uttåg ur ligacupen direkt, vinster mot Shrewsbury och Walsall är inte mer än en tveksam start på säsongen. En vinst på lördagseftermiddagen mot Bolton skulle förändra en del i den känslan.  

Trolig laguppställning

Rudd (ny i klubben för i år)

Solly 
Konsa (ny)
Pearce (ny)
Fox 

Foley (ny)
Crofts (ny)
Holmes (ny)
Lookman

Magennis (ny)
Ajose (ny)

Artikeln skriven av Gunnar Persson 2016-08-27