Inför matchen Bury - Charlton

League One: Gigg Lane, Lör 6 Aug kl 16:00

Öppningsmatch för säsongen börjar borta mot Bury och det lär bli en oerhörd oviss säsong även om Charlton tillhör favoriterna för att gå upp till Championship. Inför lördagens match finns det dock många frågetecken och det mest fundamentalt är, vilka spelare har vi att tillgå?

Vår nye manager Russel Slade har uttalat sig inför matchen att han har en önskan om att förstärka truppen med ytterligare fyra klasspelare. Med tanke på dagens värvning av Jason Pearce kanske det handlar om ytterligare tre spelare som förhoppningsvis skall ansluta under augusti. När man tittar på vad som presterats under försäsongen är det svårare än någonsin att dra några som helst slutsatser. Truppen har många gånger varit så tunn att man mer har sett det som ett akademilag förstärkt med några äldre spelare, ungefär som fotbollslagen i OS. Man blir alltid litet orolig när man bara känner igen sex av elva spelare i startelvan!

Nu är det dags för match på allvar och då tror jag ändå att de spelare som kom in som avbytare lär stärka upp startelvan samt att nyförvärvet i mål, Rudd, samt dagens nyförvärv Pearce (om han är spelklar) går rakt in i startelvan. I den relativt tunna truppen hittar vi en rad skadade spelare som med största sannolikhet inte kommer att komma till spel, främst gäller det backlinjen där Bauer, Lennon och Diarra är uppsatta på skadelisten. Därutöver är nyförvärvet Novak, forward, också högst osannolikt med på lördag.

Vad finns det då att säga om våra motståndare Bury? Förmodligen ganska mycket, problemet är att jag inte känner igen en enda spelare i truppen med ett undantag, Chris Kirkland. Den före detta Liverpool och Wiganmålvakten har vid 35 års ålder påbörjat avrundningen av sin karriär och tillhör Burys mest intressanta nyförvärv den här säsongen (säger jag utan att känna till de övriga!).Noterbart är dock att tre av de fyra nyförvärv som har gjorts är 30 år eller äldre.

Det har sällan känts mer ovisst inför en säsongsöppning än inför denna match. Jag hoppas ändå att den kvalitet och rutin som finns kvar i Charltons stomme skall fälla avgörandet till bortalagets favör. Något målkalas tror jag inte på, det luktar uddamålsseger för Charlton där Lookman dribblar in matchens enda mål.

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Johnson
Pearce
Fox

Crofts
Foley
Jackson

Ba

Ajose
Lookman

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-08-05, 00:02.