Inför matchen Bradford - Charlton

League One: Northern Commersial Stadiums, Lör 10/12 kl 16:00

Från The Valley till Valley Parade, vilket lag paraderar när lagen tågar ut? Charlton ställs inför tuffare motstånd när de åker norrut till Bradford där den nye managern Karl Robinson får bekänna färg i sin första ligamatch. Vinst är lika med häng på kvalplats, förlust får doften av nedflyttning.

Tack vare resultaten de senaste omgångarna har Charlton klättrat upp på någorlunda säker mark för tillfället. Ett par förluster och om resultaten i övrigt går åt fel håll innebär nedflyttningskänning medan vinst på lördag kan förflytta upp laget på kvalplats, det är galet jämnt fortfarande när drygt en tredjedel av serien är spelad.

Karl Robinson tar alltså sig an sin första ligamatch som manager i Charlton efter att ha spelat mållöst hemma i FA-cupen mot sitt gamla lag MK Dons förra lördagen. Den laguttagningen skiljde sig inte så mycket mot den som interrimsmanagern Kevin Nugent använt sig av men några förändringar skådades. Ny manager är lika med nya möjligheter för de spelare som av olika anledningar hamnat i onåd hos den tidigare managern Russel Slade. Det stundande transferfönstret i januari kan också komma att påverka uttagningarna framöver.

Charlton har fem man skadade som bidrar till att alternativen i laguttagningen är begränsade. På skadelistan hittar vi målvakten Rudd, högerbacken Solly samt mittfältarna Holmes, Jackson och Kashi. Jag gissar att Robinson i första hand försöker reparera de defensiva bristerna där Dons tilläts alltför många målchanser. Att rumstera om i mittförsvaret mot ett lag som Bradford tror jag inte, däremot kanske den tidigare långtidsskadade och sedermera av Slade ratade mittbacken Teixeira får chansen som högerback från start, en position han fick godkänt i då han kom in som avbytare efter en halvtimme i lördags.

Bradford har en klart varierande form och de sex senaste omgångarna har mest liknat ett zick-zack-mönster där varannan omgång slutat med seger och varannan med förlust. Förra omgången slutade med vinst.... Skadefronten är tämligen ljus med undantag för deras målspruta Billy Clarke som fortfarande saknas och som förmodligen utgör en orsak till den varierande formen den senaste månaden.

Även om Bradford inte kryzzat så mycket den senaste tiden så tror jag att Charltons inställning i bästa fall kan bidra till sitt favoritresultat den här säsongen, 1-1. Annars talar det mesta för en hemmaseger, i alla fall om man skall tro alla bookies. Men som sagt de sex senaste matcherna har slutat med Förlust, Vinst, Förlust, Vinst, Förlust, Vinst, ? Den statistiken talar tydligt till Charltons fördel :)

Trolig laguppställning

Phillips

Teixeira
Bauer
Pearce
Fox

Botaka
Crofts
Ulvestad
Lookman

Magennis
Ajose

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-12-08, 22:56.