Inför matchen Bolton - Charlton

League One: Macron Stadium , Lör 28/1 kl 16:00

Dagens båda kombatanter har fått vila sina trupper i och med förra veckans inställda matcher. Charlton några dagar längre än Bolton som hunnit med att bli utslagna ur FAcupen också. 

Vilan har utnyttjats av Charlton för att nöta in Karl Robinsons spelidé med hög press på bollhållaren. En mer offensiv spelstil som är rätt krävande av spelarna. Frågan är om konditionen räcker, men kraven är som sig bör höga och siktet är fortfarande att vara med i kampen om kvalplatserna till Championship. Nu har inte heller träningsförhållandena varit direkt gynnsamma under senaste veckan då man letat med ljus och lykta efter upptinat gräs. 

Beträffande truppens skadeläge är det i stort sett status quo. Jackson, Pearce, Magennis, Lennon och Kashi är ur leken och även Teixeira efter hans röda kort senast. Tillbaka är Novak och eventuellt Bauer. Bauer/Teixeira har varit Robinsons val av mittlås tidigare så nu känns det lite intressant hur backlinjen ska formeras. Det känns överhuvudtaget osäkert hur elvan ska se ut. Går Tony Watt in från start t ex? Nye Forster-Caskey? 

Bolton har ett annat läge och andas mer optimism, även om senaste förlusten mot Swindon hemma (1-2) kom som kalldusch efter att tidigare varit så gott som oslagbara på hemmaplan. Swindon måste ge tränare Phil Parkinson kalla kårar efter hans sejour i Charlton där just en förlust mot Swindon gav honom sparken. Uttåget mot Crystal Palace ur cupen är inte mycket att säga om och man bör faktiskt gå stärkt ur de mötena. Charlton får se upp med James Henry, en matchvinnare för Bolton som är i form. Charltons matchvinnare, Lookman, som grejade oavgjort mot Bolton (1-1) i höstas med sitt mål 90e har vi ju sålt. 

Bolton har på tredjeplats toppkänning med flera matcher tillgodo medan Charlton står och väger om man ska streckstrida i toppen eller botten. Bolton har ett strarkt facit hemma, men Charlton har varit svårslagna på resande fot hittills. Hoppas inte Karl Robinsons nya spelplan ändrar på detta. 

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Bauer
Holmes
Page

Crofts

Konsa
Byrne
Forester-Caskey
Chicksen


Watt

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-01-28