Championship: Molineux Stadium, Lör 29 aug kl 16:00
Domare: C Kavanagh
Publik: 19 583

65, Edwards 55 Gudmundsson
85, Le Fondre

Charlton åkte till Wolverhampton och inkasserade årets första förlust. Luzon var missnöjd med att inte få med sig några poäng. Skadebekymren växte också för tränaren.

Medan Swedish Addicks höll sitt tionde årsmöte satsade laget i hjärtat på att fortsätta sin obesegrade svit. Karlan Ahearne-Grant fick sig en startplats på grund av Cristian Ceballos skadade ankel och kapten Chris Solly var tillbaka på högerbacksplatsen, vilket förpassade Jordan Cousins till sin rättmätiga plats på innermittfältet. Denna Charltonprodukt gjorde sin 100:e A-lagsmatch för The Addicks idag, tråkigt nog alltså en förlustmatch.

Hemmalaget dominerade matchen från start och hade ett antal bra chanser, men Nick Pope i Charltonmålet lyckades hålla bollarna ute under inledningen. När enbart 17 minuter gått fick dansken Simon Makienok en misstänkt skada i baksidan av låret och haltade av planen till förmån för Igor Vetokele. Charlton jobbade sig in lite mer i matchen och hade några hyfsade chanser mot slutet av halvleken.

I halvtid fick Ahearne-Grant se sig utbytt mot El-Hadji Ba, som kom in i mitten och orsakade en rockad med Cousins ut på högerkanten och Gudmundsson upp på en mer offensiv position bakom Vetokele. Bortalaget tuffade på och byggde upp ett bra spel. Tio minuter in i andra halvleken kom belöningen. Bollen gick från Bergdich till Vetokele, som spelade in till Gudmundsson i boxen. Islänningen avslutade under gamle Charltonspelaren Carl Ikeme till 1-0.

Tio minuter senare var det dock slut på det roliga när Wolves kom in i matchen igen. Bollen studsade runt i boxens rena flipperspel och Dave Edwards kunde panga in kvitteringen från nära håll.

Matchen tog nu lite mer hawaiikaraktär och böljade fram och tillbaka, med hyfsade chanser åt båda hållen. Charlton verkade dock ha lite av överhanden fram tills 85:e minuten, när deras offensiv slog tillbaka mot dem själva. Inbytte Adam Le Fondre var siste man på bollen i en kontring och styrde in passningen från Sheyi Ojo utan större problem.

Charlton fortsatte att försöka forcera in en kvittering, men försöken bar ingen frukt. Inga poäng i den här omgången, men förhoppningsvis mer hopp om det i nästa. Om två veckor, när Rotherham kommer på besök, kanske skadeläget ser aningen bättre ut också.