Championship: Loftus Road, Lör 9 april kl 16:00
Publik: 15 834

45, Phillips 62, Jordan Cousins
90+4, El Khayati

Ineffektiviteten kan ha kostat Charlton kontraktet. Det ska mycket till om laget från SE7 London ska klara sig kvar i Championship.

För andra matchen i rad dominerade Charlton tillställningen, men kunde inte göra det där lilla extra som skulle krävas för vinst (d.v.s. sätta sina chanser). Mot QPR igår blev det dessutom etter värre med förlust genom matchens sista spark.

José Riga hade ställt upp exakt samma lag som mot Ipswich, förutom den huvudskadade Johann Berg Gudmundsson, som fick stiga till sidan till fördel för Igor Vetokele. Uppställningen som gjort en kämpainsats på tisdagen visade sig också vara hungriga på Loftus Road denna lördagseftermiddag.

Båda lagen hade visserligen ett antal chanser under den första halvleken, men Charlton var helt klart med i matchen. Precis innan halvtid skedde dock det som inte fick hända, när QPR lyckades få in bollen i ett läge där våra Addicks gärna ville ha en offsideavblåsning. Matt Phillips slog ett inlägg mot mål, där Junior Hoilett stod offside och försökte vricka in bollen. Han missade och bollen gick förbi honom och in i mål. Domare Madley blåste för mål och det stod följaktligen 1-0 i halvtid.

Tidigt i andra halvlek hade pigge Callum Harriott ett skott i ribban för Charlton. Båda lagen fortsatte att komma med vassa lägen. Bortalaget lyckades utjämna efter en dryg timme. Harriott passade Solly på högerkanten, som spelade in bollen mot Cousins, som snyggt placerade in bollen i nedre hörnet med sin vänsterfot.

Charlton vädrade morgonluft och tryckte på, men ineffektivitet och en storspelande Alex Smithies i hemmamålet gjorde att de inte kunde komma ikapp. Det såg ut att bli en poäng för Charlton åtminstone, men inbytte Abdenasser El Khayati ville annorlunda. I 94:e minuten skickade han förmodligen ner Charlton till League One med sitt 2-1-mål.

Det är nu 10 poäng upp till närmaste konkurrent, plötsligt så stabila Rotherham och Huddersfield. Med fem matcher kvar, varav tre mot lag i toppstriden, ser det mörkt ut för lilla Charlton. Matematiskt är allting möjligt, men det är väldigt mycket som ska klaffa för att det inte ska bli rutschkanan neråt för våra Addicks.