Championship: Deepdale, Tis 23 feb kl 20:45
Publik: 10 075

35. Garner 37, Gudmundsson
52, Robinson

Charlton sjönk ännu närmare nedflyttning med en uddamålsförslust i Preston. Läget är allt annat än bra för laget från SE7.

Föga förvånande gjorde José Riga ett antal förändringar i laget efter den rejäla förlusten mot Fulham i veckan. Roger Johnson, Jordan Cousins, Ademola Lookman och Ioan Marco Motta fick platser i startelvan istället för El-Hadji Ba, Zakarya Bergdich, Callum Harriott och Diego Poyet. Uppställningen var 3-4-1-2.

Matchinledningen på Deepdale tillhörde bortalaget, som hade en bra chans på nick från Johnson redan efter tre minuter. Efter en kvart kom hemmalaget till sitt första läge, även det en nick som gick utanför. Charlton tryckte på och skapade chans på chans, men visade återigen prov på en frustrerande ineffektivitet.

Istället var det såklart Preston som tog ledningen, när Joe Garner kom loss på en hörna och skarvade in en nick vid vänstra stolpen, hans hundrade mål i karriären. Charlton vek dock inte ner sig, utan svarade direkt med ett mål från Johann Berg Gudmundsson, som spelades fram av Lookman efter förarbete av Simon Makienok och gav de 245 bortafansen lite hopp.

Så fort andra halvlek började hade Preston bollen i mål, men som tur var stod linjemannen rätt placerad och vinkade för offside. Sex minuter in i halvleken hade Charlton en hyfsad chans där Lookman chippade målvakten, men en back hann fram och sköt ut bollen till hörna. På hörnan följde en kontring för North End. Kontringen avslutades med att Callum Robinson kastade sig fram och styrde upp bollen i nättaket till 2-1 för hemmalaget.

Gudmundsson hade sedan ett hyfsat läge men fick endast sitt skott rakt på målvakten. Riga bytte ut Cousins till förmån för Ba och kort därpå Solly för Rod Fanni. Bortalaget hade det mesta av bollinnehavet men fick inga bra lägen. Preston stack emellan med ett friläge där Henderson först räddade och sedan missade hemmaspelaren som hade öppet mål.

Med 17 minuter kvar på klockan ansåg domaren att Harry Lennon hade riktat en spark mot Garner efter en situation i Prestons straffområde, varpå Charltonspelaren raskt fick syna det röda kortet. Motta byttes strax därpå ut till förmån för Yaya Sanogo, som precis på slutet kom riktigt nära med ett skott som dock styrdes precis utanför.

Förlust igen för Charlton och det ser ännu lite mörkare ut. Laget ligger sju poäng från strecket och har näst sämst målskillnad i hela Football League. Det krävs en rejäl insats under de återstående månaderna för att vända det här, även om det är långt ifrån omöjligt. Nästa chans att plocka poäng är nu på lördag, då fjortondeplacerade Reading kommer på besök.