Championship: Stadium MK , Tis 3 nov kl 20:45
1 - 0  (1 - 0)
Domare: A Davies
Publik: 9 575

29 Bowditch

Vandringen i dödsskuggans land fortsätter efter ännu en förlust och ännu ett fruktlöst försök att göra mål. Charlton visade ånyo prov på avsaknad av självförtroende när de förlorade borta mot Dons med 1-0 och de har därmed spelat i hela 450 minuter utan att göra mål. Kommer det att vända eller är det här bara början på en lång utförsbacke?

Som väntat kom Charlton till spel med i stort sett oförändrad laguppställning. Den enda anledningen till Makienok fick vara med i truppen måste vara att truppen är så lövtunn att de var tvungen att ta med honom för att få ihop fullt manskap. Gästand Charlton började också offensivt och Cousins hade en god möjlighet att göra Charltons första mål sedan han kvitterade hemma i sista minuten mot Fulham för exakt en månad sedan. Hemmakeepern Martin ville dock annat och bidrog därmed till den förändring av matchbilden som i stort sett skulle hålla i sig resten av matchen.

Likt förra bortamatchen mot Middlesbrough spelade Charlton utan självförtroende och det var bara Dons oförmåga att ta tillvara på de chanser de fick (nb inte de chanser de skapade) sig till skänks.Knappa halvtimmen in i matchen bjöd McAleny Dons på bollen i ett högst olämpligt tillfälle. Charltonförsvaret lyckades inte ställa om till försvar och Bowditch kunde måla för första gången på nästan 15 månader. Den fd Charltonspelaren Church hade senare två goda chanser men sumpade dem. Endast storspel av Henderson och en stolpe höll siffrorna nere.

Det tämligen ovårdade spelet gjorde att domaren viftade friskt med de gula korten och innan matchen var över hade han delar ut hela sju stycken varav fem till Charlton. Med knappt tio minuter kvar att spela efter att Charlton hade gjort alla sina byten tvingades islänningen Berg Gudmundsson utgå pga skada efter en batalj med Poyet varpå Charlton fick avsluta matchen med tio spelare. Inklusive förlängningen på nio mnuter blev det därmed sexton minuter med en man kort vilket inte ökade chanserna till kvittering. Det enda positiva att rapportera hem var debuten för Lookman som kom in med knappa halvtimmen kvar att spela, blott 18 år. Samtidigt visar det på hur lövtunn truppen är och om det inte vore nog med Berg Gudmundsson skada, en rad spelare har börjat dra på sig tillräckligt många varningar vilket snart kommer att resultera i avstängningar.

Samtidigt som Charlton slog nytt klubbrekord i ineffektivitet genom att inte lyckats göra mål på fem matcher passade MK Dons på att skaffa sig litet luft under vingarna genom att ta sin första vinst på fyra matcher och ligger nu fyra poäng före Charlton. Närmast väntar nu hemmamatch mot Onsdagslaget, en match nog ingen ser fram emot då de kommer att spela inför publik som planerar olika demonstrationer utanför The Valley och inne på arenan. Fraeye har en del att hantera i sin roll som manager för ett lindansargäng, igår fick Charltons fd manager Chris Powell sparken från Huddersfield. Det blåser snålt.