Championship: John Smith´s Stadium , Tis 12 jan kl 20:45

44, Wells
75, Paterson
79, Holmes
90, Davidson

Det ska verkligen inte behöva hända. Att Charlton förlorar mot ett formstarkt Huddersfield på bortaplan är inget att säga om. Men 5-0 motsvarar naturligtvis inte styrkeförhållandet mellan dessa två lag. Det tyder på en sorts kollektiv kollaps. Är spelarna är påverkade av den turbulens som för närvarande råder kring klubben? Troligen. Det går inte att känna igen sig längre.

Mycket av det som ÄR den engelska fotbollen sitter i väggarna och den typen av organisation som Charlton har nu är inte fotbollsorienterad utan mer av ett affärsupplägg. Trots strora förändringar och komersialisering av ligan under senaste årtiondena, något som spelarna är införlivade med sedan länge, tror jag det är svårt att förlika sig med ett utländskt ägande uppbyggt som ett konglomerat mellan olika klubbar i olika länder i Europa. Bara känslan av att ledningens fokus kan ligga på annat håll, oavsett hur mycket det förnekas utåt, är förödande. Det gäller ju särskilt vid en period av motgång. Efter den här matchen fick manag...förlåt coach Karel Fraeye lämna klubben. En tillfällig coach för den tillfällige coachen tillsätts. Suck. Kämpa.

Fraeye gjorde förändringar i laget efter förlusten i cupen och ställde upp med en tycker jag på pappret taggad startelva i en optimistisk 4-3-3 formation, med de nya och inlåndade spelarna från start och motorn Jackson som härförare. Gudmundsson också tillbaka och borde vara spelsugen. Henderson tillbaka mellan stolparna.
Kanske kunde en och annan redan före matchen ifrågasätta den offensiva laguppställningen mot ett hemmalag i ett bra flow som utovat full gas mot Charlton. Anfall kan ibland vara bästa försvar. Facit denna gång sa dock något annat. Huddersfield ägde matchen från start och Charlton fick mest ägna sig åt att göra det trångt och svårt för hemmlaget.

Man lyckades ganska bra ända till en tveksamt dömd hörna för Huddersfield i 18 min förde dem upp i ledning. Därefter öppnade matchen upp sig och Huddersfield tycktes stärkta av målet gå för tvåan direkt när Charlton fick sina första riktiga möjligheter men skott från Poyet och Harriott blockerades. 2-0 kom självfallet olyckligt en minut före vilan. Återigen kan domaren bedömning ifrågasättas. Wells gjorde målet. Var det offiside? När visslan ljöd för te-paus stod det ändå obarmhärtigt 2-0 på tavlan. Två mål och tunga motgångar för ett lag som behöver lite hjälp på vägen för närvarande. Inte tvärtom.

Andra halvlek var också ganska jämn egentligen. Men det var Huddersfield som gjorde målen. 3-0 kom när det var en kvart kvar och efter ett antal goda chanser dessförinnan för Charlton att komma in i matchen målmässigt. Men efter trean var det godnatt för londonlaget. Det måste ha känts oerhört skönt för Huddersfield att få in det målet och när man bara minuter senare gjorde 4-0 med en tåpaj som turligt tog på spelare och styrdes ottagbart in bakom Henderson var det bara som att understryka tillvaron för Charltonspelarna.

5-0 kom på övertid och dessförinnan hade Ghochannejhad vinte kunnat kontrollera sitt missnöje när han drog på sig två varningar på två minuter och följaktligen fick lämna planen. Frustrationen var påtaglig. Och det kan man ha förståelse för. Inget gick Charltons väg denna kväll. Man hade säkert laddat oerhört för den viktiga matchen och ville visa sina fans att man var att räkna med. Det gick inte så bra. Och nu väntar Hull på lördag.