Ligacupen: Selhurst Park, Ons 23 sep kl 20.45

51, Campbell 65, Sarr
59, Gayle (straff)
74, Gayle (straff)
86, Gayle

Crystal Palace blev ett nummer för stort för Charlton, som nu är ute ur ligacupen. Viss reservbetoning på plan och två billiga straffar bidrog till det trista resultatet.

Guy Luzon höll som så många tränare före honom ligan i huvudet när han tog ut laget för onsdagskvällens cupmatch. Några av lagets bästa offensiva och defensiva krafter satt således på bänken när lagen presenterades inför drabbningen på Selhurst Park. Patrick Bauer, Ahmed Kashi, Johann Berg Gudmundsson och Tony Watt fick vila medan Karlan Ahearne-Grant, Naby Sarr, El-Hadji Ba och Conor McAleny fick chansen på plan.

Charlton hade det första skottet på mål medan Palace snabbt tog kontroll över bollinnehavet. Snart började Premier League-laget också att rada upp möjligheter, men modigt försvar av bland andra Alou Diarra innebar att Charlton kunde klara sig undan ett enda skott mot eget mål under första halvlek. Bästa chansen för laget från SE7 kom knappt tio minuter innan pausvilan, men Wayne Hennessey i hemmamålet stod för en bra räddning på Ahearne-Grants låga skott.

Efter endast en kort stund av andra halvlek var det dock dags. Frazier Campbell hittade tillräckligt med yta i straffområdet och lyckades panga in 1-0 till Palace.

Kort därpå kom matchens första straffsituation, när McAleny blev nerknuffad nära Palace mål. Domare Swarbrick lät detta passera, men valde strax därpå att blåsa när Campbell och Diarra trasslade in sig i varandra framför Nick Pope i Charltonmålet. Dwight Gayle gjorde inga misstag och 2-0 var ett faktum. Hårt för våra Addicks, även om det rent spelmässigt inte var ett orättvist resultat.

Luzon slängde på ett par känsliga fötter i Gudmundsson, som ersatte unge Mikhail Kennedy direkt efter straffmålet. Det dröjde inte länge innan islänningen fick in en hörna som Sarr mötte med pannan till 2-1 för Charlton. Strax därpå var det bud på mer, men då lyckades Palace-målvakten få stopp på Diarras nick efter inlägg av Gudmundsson.

Charlton jagade kvitteringen men fick istället se hur Gayle fick en billig straff med sig, medan Diarra åkte på sitt andra gula och fick lämna planen. 3-1-målet var ett faktum och uppförsbacken nu riktigt rejäl. Det blev inte heller bättre när Gayle i 86:e minuten nickade in 4-1.

En match att glömma för Charlton, som får ladda om inför det tuffa bortamötet i Wales på lördag. Det är Cardiff som tar emot våra Addicks då.