Championship: Weston Homes Community Stadium, Lör 9 jan kl 16:00
Domare: C Kavanagh
Publik: 5 742

28, Moncur 90+2, Reza
41, Sordell

Charlton rasade ut ur FA-cupen mot underdogsen från Colchester. Släkten är värst, som det brukar heta.

Karel Fraeye ställde upp med ett lite annorlunda lag mot det vi sett på sistone i matchen mot League One-laget Colchester. Diego Poyet och Roger Johnson gjorde nypremiär, medan Regan Charles-Cook kom in i sin andra match från start för A-laget. Även Cristian Ceballos och Franck Moussa fick chansen från start.

Det var Charlton som kom med de första lägena i matchen, missriktade skott från Simon Makienok och Poyet. Colchester tog dock mer och mer kommandot efterhand som matchen fortgick och hade vassa lägen från Charltonbekantingen Marvin Sordell och Alex Gibney. I 28:e minuten var det till slut dags för hemmalaget att ta ledningen. Det var just Sordell som frispelade George Moncur, som lugnt och säkert placerade bollen förbi Nick Pope i Charltonmålet.

Charlton svarade med två skott i stolpen, från Ceballos och Makienok, men åkte istället för kvittering på en skada på Jordan Cousins, som kort därpå följdes av ännu ett baklängesmål. Igor Vetokele kom in istället för Cousins och kunde bara se på när dåligt försvarsspel gav Sordell ett friläge, varpå 2-0 var ett faktum. Båda lagen hade sedan bra målchanser, men utmärkt målvaktsspel höll halvtidsresultatet på just 2-0.

Nick Pope hade att göra i målet även i andra halvlek, även om Charlton allt mer tog kommandot efter att Ricardo Vaz Te ersatt Roger Johnson och spelsystemet ändrats till 3-4-3. Det blev dock ingen vidare förbättring i målprotokollet förrän precis innan slutsignalen, då Rez Ghoochannejhad nickade in ett tröstmål efter inlägg från Moussa.

Full fokus på ligan nu då, men ser det ut som det verkar ha gjort mot ett lag som ska vara en hel division sämre så har vi ingen chans mot Huddersfield ikväll.