Championship: The Valley, Lör 2/4-2016 kl 16:00
Publik: 15 742

32 Jon Toral
38 Johann Berg Gudmundsson
94 Jorge Teixeira

Charlton tog en helt nödvändig seger då man vann hemma mot Birmingham med 2-1 efter ett mål på övertid.

Charlton som ju ligger pyrt på det i The Championship måste leverera och vinna matcher och det var just det man gjorde hemma mot Birmingham då man gjorde 2-1 på övertid och fixade tre helt nödvändiga poäng.
Jose Riga hade som vanligt ändrat om i startelvan och Jordan Cousins och Igor Vetokele slängdes in i startelvan medan El-Hadji Ba och Reza Ghoochannejhad fick kasta in handuken på grund av skador.

Matchen började i bra tempo och det var typisk brittisk fotboll med fullt ös där chanserna avlöste varandra, men det var kanske lite orättvist gästande Birmingham som gjorde 0-1 i 32:a minuten genom Jon Toral, men Charlton fortsatte att ösa på och kvitterade också rättvist i 38:e minuten genom Johann Berg Gudmundsson och trots bra chanser att utöka var det 1-1 i paus.
Charlton fortsatte att köra på i andra halvlek då man var ganska överlägsna gästerna och fina målchanser hade man genom Johan Berg Gudmundsson, Igor Vetokele, Morgan Fox, Callum Harriott och Ademola Lookman, men det ville sig inte riktigt och matchen såg ut att sluta 1-1 och då hade vi ju haft minst ett ben nere i Leauge 1 !
Men Charlton öste på och i 94:e minuten gjorde också mittbacken det helt nödvändiga målet då han nickade in 2-1 och tre goa pinnar var ett faktum.

Nu gick ju inte alla resultat Charltons väg, utan vi har fortfarande sex poäng + sämre målskillnad upp till Fulham, men vi får försöka vinna våra egna matcher så kanske det kan gå vägen att fixa nytt kontrakt, så det är bara att ösa på och kämpa Charlton.