Championship: Ewood Park, Lör 19 sep kl 16:00
Publik: 12 088

45+1, Rhodes
75,     Rhodes
85,     Lawrence

Charlton lyckades inte vända en oroväckande trend och har nu tre förluster på de fyra senaste matcherna. 0-3 mot Blackburn är klara siffror som dock inte helt avspeglar matchen som avgjordes sent men rättvist av Jordan Rhodes.

När Charlton äntrade planen på Ewood Park syntes tre förändringar gentemot förlustmatchen mot Huddersfield senast. Sarr, Ba och Makienok fick lämna plats för Diarra, Bergdich och Kennedy som tog plats i varsin lagdel. Inte mycket att säga om. Kennedy gjorde åter en godkänd insats i sin första match i ligan och Bergdich skapade målchanser både för sig själv och andra, främst Watt, i matchen. Diarra hade vissa problem med Blackburns beslutsamma och kraftfulla anfallsvågor genom matchen men kan inte lastas för målen.

Sanningen att säga kunde det mycket väl varit Charlton som tagit ledningen i matchens inledning som var jämn med möjligheter för båda lagen. Dessvärre tycks Watt ha tappat en del av sin form och missade friläge med lobb utanför samt kom sent in på fina inspel från Bergdich och Kennedy och var allmänt omständlig. Blackburn var farligare i sina chanser, och Charlton ska tacka "Påven" i mål som gjorde ett antal fantastiska reflexräddningar helt och höll målet rent från påhälsning halvleken ut. Trodde man.

Charlton hade en man att se upp med: Jordan Rhodes. Det gick inte särskilt bra. Anfallaren var som sig bör på rätt plats när tillfället kom. Tyvärr strategiskt olyckligt på tilläggstid i första halvlek. Möjligen var Charltonspelarna redan mentalt i omklädningsrummet när Blackburn fick en hörna som nickades klockrent mot mål där Rhodes bara hade att fösa in bollen från mållinjen. 1-0 och lagen traskade in för vila sekunder senare.

Andra halvlek bjöd upp till kamp och chanser avlöste varandra. Charlton tryckte på utan att få till de där klara chanserna. Man hotades också ideligen av ett tydligt taggat Blackburn som nu hade vittring på sin första seger i år. De hade också innan matchen fått order om att visa mer hänsynslöshet i straffområdena och just det märktes över hela planen. Det här var en match man hett ville vinna och Charltons försök till kvittering var inte helt oävna men Blackburn gick för sitt andra. Det dröjde till sista kvarten.

Återigen var Rhodes på rätt plats vid rätt tillfälle. Inhopparen Lawrence tog med sig bollen till höger och fick in ett inlägg som anfallaren styrde in i mål vid den närmsta stolpen. 2-0. Ett tydligt resultat av att Charlton tvingades blotta sig bakåt nu. Flera öppna lägen för hemmalaget följde men Pope storspelade och hoppet levde att addicks skulle kunna reducera. Men hoppet släcktes fem minuter kvar när en annan av planens giganter Marshall hittade succéinhopparen Lawrence som inte gjorde något misstag från nära håll. 3-0.

Charlton gör trots allt en godkänd insats mot ett hårt jobbande och hungrigt Blackburn som dock vinner rättvist. Siffrorna skrevs för stora till slut och det är viktigt att komma ihåg inför kommande match. Det ges ingen ro i denna serie och det gäller att jobba mentalt. Charlton har en tydlig svacka nu och lämnar övre halvan av serien efter en strålande säsongsstart. Nu gäller det att vända den vikande trenden. Varför inte börja med att slå ut ärkerivalen Crystal Palace i cupen på onsdag?