Inför matchen Wolverhampton - Charlton

Championship: Molineux Stadium , Lör 29 aug kl 16:00

Tredjeplacerade Charlton far norrut för att ta sig an Wolverhampton Wanderers. Midlands-laget har haft en lite segare säsongsinledning men kan mycket väl bjuda på en match.

Wolves lyder för tillfället under Kenny Jackett, välrenommerad coach som tidigare bland annat chefat över Millwall. Tidigare Charltonspelaren Carl Ikeme vaktar troligen målet, medan ett av de största hoten framåt ser ut att vara Benik Afobe, som jagas av Norwich. Hemmalaget har som sagt haft en slö start på säsongen med endast fyra poäng på fyra matcher, men tog en skön seger mot Barnet i cupen i veckan.

Charlton kommer till spel utan en enda förlust den här säsongen och en relativt enkel 4-1-seger mot Peterborough i cupen i veckan. Det ungdomsbetonade laget från den matchen lär bytas ut till viss del. Det största frågetecknet är huruvida Chris Solly är kry nog att spela. Om inte kan det behöva göras diverse rockader. Förhoppningen är dock att han kan vara med och att Jordan Cousins därmed inte behöver spela back. Igor Vetokele gjorde mål mot Peterborough och är en av de tre kandidaterna till att spela på topp tillsammans med den store dansken Simon Makienok.

Ska Charlton reprisera succén från mötet i augusti 2003, då ett Wolves som kämpat sig tillbaka till högsta ligan fick på nöten i hemmapremiären med 4-0 efter mål av Euell, Jensen och Bartlett (2)? Eller blir det våra Addicks första förlust för säsongen? Som halvpessimist tror jag på ännu ett oavgjort resultat.

 

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Diarra
Bauer
Fox

Gudmundsson
Cousins
Kashi
Bergdich

Vetokele
Makienok

 

Text skriven av Nils-Martin Lundsgård, 28 augusti 2015 13.47