Inför matchen Rotherham - Charlton

Championship: New York Stadium, Lör 30 jan kl 16:00

Charlton med nygamle coachen José Riga reser till Rotherham för en sexpoängsmatch. Dags att ta första segern på länge, i flera bemärkelser.

Våra Addicks föll framåt i lördags med ett oavgjort resultat mot Blackburn. José Rigas mannar måste nu raskt ta nästa steg imorgon och börja samla vinster. Matchen mot Rotherham är en riktig s.k. sexpoängare, då Rotherham ligger fyra poäng före oss. De är ett av de lag som vi hellre ser åka ner i League One, men kan bli en tuff nöt att knäcka. Charlton har inte vunnit på över två månader, medan Rotherham faktiskt tog en fin skalp för ett par veckor sedan när de slog Brighton hemma med 2-0.

Riga borde väl vara hyfsat nöjd med insatsen i lördags och man kan nog räkna med i princip samma uppställning på resan till Rotherham. Jag hoppas dock att Callum Harriott får en startplats och ger laget lite mer fart.

Matchen på The Valley i höstas slutade 1-1 efter att Charltons Patrick Bauer kvitterat i andra halvlek. Domaren då, Keith Stroud, är domare även imorgon. Hoppas på att han tar de rätta besluten den här gången. Sist blev det fel i samband med hörnan som ledde till Rotherhams mål. Senast Charlton slog Rotherham överhuvudtaget var 1980, och på bortaplan får vi leta oss tillbaka till 1963. Dags att ändra på det!

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Teixeira
Lennon
Fox

Gudmundsson
Cousins
Jackson
Harriott

Watt
Vetokele