Inför matchen Reading - Charlton

Championship: Arenanamn , Lör 17 okt kl 16:00

Efter ett uppehåll för landslagsspel är det back to work som gäller. För ett skadedrabbat Charlton handlar det om att ta sig an en svår bortamatch mot Reading FC som är i gott slag.

Charlton startade säsongen på ett förtroendeingivande sätt med bra resultat mot förväntade topplag för att i september börja en kräftgång i tabellen efter förluster mot flera lag placerade i botten av ligan och trenden såg ut att fortsätta in i oktober i senaste matchen mot Fulham. Men en minst sagt skön vändning i matchens slutskede med två mål och kvittering på övertid gav Charlton tillbaka lite av självförtroendet in i den två veckor långa träningsperioden och förhoppningsvis kan vi nu få se en nytändning.

Men det är svårt att hitta svårare motstånd i Championship just nu än en bortamatch mot Reading som är stabila och svåra att få hål på, särskilt på hemmaplan. Det fick topplacerade Middlesbrough erfara senast i en förlust med 2-0. Dock ska man komma ihåg att Reading fick en lyckad start i den matchen med mål i första minuten och avgörandet kom sent, på straff, i näst sista. Men matchen präglades av gott självförtroende och man hoppas nu i readinglägret att man lyckats konservera den goda formen.

Charlton har skador på flera ordinarie spelare och även om läget börjar ljusna är det fortfarande en försvagad trupp som Luzon har till sitt förfogande. En som kommit tillbaka efter skada är Johnnie Jackson som kom in senast och fick göra mål direkt. Min förhoppning är att han får starta denna match. Hans pådrivande spelstil kommer att behövas i ett förväntat scenario där Charlton tvingas arbeta hårt i 90 minuter. Det kommer att göras utan favorittryck och en poäng med sig hem är fullt godkänt.