Inför matchen MK Dons - Charlton

Championship: Stadium MK, Tis 3 nov kl 20:45

Charltons negativa spiral verkar inte ha någon ände men i sammanhanget är det nog bra att laget får spela en match till på bortaplan. MK Dons är ett betydligt mer beskedligt motstånd än Middlesbrough så de yttre förutsättningarna är i alla fall så gynnsamma de kan bli. En uddamålsseger kanske är allt som behövs för att laget skall vakna till?

Charlton är ett stukat lag helt utan självförtroende och spelar helt utan skyddsnät vilket gör att laget kan falla hur lågt som helst. Om en ny manager kan bryta den kollektiva kollapsen kan en positiv förändring komma att ske när som helst. I lördags räknade vi till mer än tre korrekta passningar i rad två gånger under hela matchen. Jag har aldrigt tidigare sett vuxna människor vara i en sån total avsaknad av självförtroende som Charltons lag. Likt engelsk hotellpesonal var de så rädda för att göra fel så de valde att inte göra någonting. Nu är ju brist på självförtroende ingen raketforskningsnivå så det borde kunna gå att åstakomma under på den fronten på relativt kort sikt.

Mot Midddlesbrough var taktiken glasklar, målsättningen är 0-0 och om vi har tur kan vi kontra in ett mål. Den höll, mot alla odds i över en timme, sedan rasade den lilla gnutta av spel som fanns totalt. I slutet av matchen lyckades Reza, genom ett misstag av Boros försvar, åtminstone få till ett skott på mål, men om man skall ha någon chans att vinna en match måste man sätta såna matcher. Låt oss hoppas att MK Dons kan vara ett bättre motstånd för Charlton så att laget kan bryta sin negativ trend. Ytterligare en förlust, eller ännu värre 0-3 förlust innebär nog inbördeskrig från supportrarna.

Hemmalaget MK Dons har inte heller rosat marknaden och har tre förluster i rad vilket placerar dem bara en poäng för Charlton, det är jämnt i botten! Hos Dons återfinner vi Diego Poyet som för två säsonger sedan blev utsedd till Charltons bästa spelare av supportrarna och en månad senare skrev på för West Ham. Det har inte gått särskilt lysande för honom sedan dess, sju matcher på ett år. Inför den här säsongen blev han utlånad till Dons där han har fått spela desto mer. Han tillhör en kader av spelare som försvunnit från Charlton som kunde bidragit till en utveckling mot Premier League.

Det kommer inte att bjudas på något skönspel ikväll då båda lagen är i desperat behov av att hitta en tillstymmelse till form. För egen del hoppas jag att Charlton kan ta ledningen och att det målet skall ge det självförtroende laget så väl behöver. Om de bara kan spela hälften så bra som under uppvärmningen kan det gå vägen.

Laguppställningen kommer förmodligen inte bjuda på några överraskningar med ett undantag. Simon Makienok var förmodligen en av världens sämsta spelare i lördags, ett korrekt pass på 61 minuter borde försätta honom utanför truppen!

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Diarra
Bauer
Fox

Berg Gudmundsson
Ba
Jackson
Cousins

Ahearne-Grant
Watt

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2015-11-03.