Inför matchen Huddersfield - Charlton

Championship: John Smiths stadium , Tis 12 jan kl 19:45

Ute ur ligacupen i tredje omgången, ur FAcupen omgående och utan vinst i ligan de senaste åtta omgångarna är talande för Charltons kapacitet denna säsong. Få ljusglimtar syns för närvarande och ett respass ur Championship börjar faktiskt kännas förestående redan. Intressset att förändra situationen känns oroväckande ljumt från Charltons ledning. Fansen rasar och kräver svar. Svar vi inte får. 

Besvikelsen över cupförlusten mot det föga imponerande Colchester i lördags måste lägga sig snabbt. Nu gäller omgång för omgång i ligan och en förhoppning om att övriga lag i seriens bottenskikt inte ska hitta bättre form. Känslan är att varje poäng Charlton kan plocka till sig blir närmast livsviktig för klubbens framtida existens. Första försöket blir i kvällens bortamatch mot ett optimistiskt och väl fungerande Huddersfield. 

Charlton litar mångt och mycket till sitt unga garde i sin spelarrotation i det täta matchprogrammet med påföljande slitna spelare. Till skadelistan kan vi lägga mittfältsmotorn Jordan Cousins som utgick med känningar i sitt knä senast. Bauer och Kashi och är defentivt borta inför kvällen medan ett kanske måste sättas kring Jackson, Lookman, Diarra. Skadeläget öppnar för att den nysignade trion Williams, Johnson, Poyet kan få starta. 

I Huddersfield råder bra stämning och man är obesegrad de senast fyra omgångarna och har endast två förluster sedan början på december. Truppen är intakt och valmöjligheterna stora och angenäma för coachen. Förra mötet, på the Valley, slutade med förlust för Charlon 1-2 och man mötte ett offensivt och forcerande Huddersfield. Det tycks sedan dess vara melodin. Man talar om "full throttle football" i Yorkshirelaget. 

En mycket svår match att vänta för Charlton som måste vara med från start i denna match. 

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Johnson
Sarr
Fox

Gudmundsson
Williams
Poyet
Harriott

Makienok

Vetokele
 

Rapporten skriven av Gunnar Persson, 2016-01-12