Inför matchen Fulham - Charlton

Championship: Craven Cottage, Lör 20 Feb kl 16:00

Derby borta mot Fulham är en av återkommande måstematcher för Charlton. Den ihärdiga motvinden har inte gett med sig och så fort det ljusnar något på spelarfronten uppstår nya skador. Riga har inte fått den flygande start som man hoppas på vid ett managerbyte, underlättar det månne med att vara nederlagstippad i ett derby på bortaplan?

Kräftgången fortsätter för Charlton både på och utanför planen. Nu väntar alltså ett derby borta mot Fulham vilket blir den tredje sexpoängsmatchen på de fyra senaste omgångarna. Även om det är femton omgångar kvar måste nog trepoängarna börja trilla in med tätare frekvens om kontraktet skall kunna säkras. Riga kanske skulle ta en titt på Charltons damlag för att hitta tillbaka till det vinnande spåret. Sammanlagt 18-0 på de två senaste matcherna mot Newcastle och West Ham!

Det var med en stor gnutta tur som Charlton gnetade till sig en poäng i det mållösa mötet hemma mot Cardiff i lördags. Den poängen var nog det enda positiva som kom ut av den matchen, även om det bara blev oavgjort var det kanske så nära en Pyrrhusseger man kan komma. Jag tänker då främst på att viktiga spelare som Jackson(m) och Cousins(m) skadades vilket med stor sannolikhet kommer skapa en obalans på mittfältet. En av få lagdelar som fungerat någorlunda tillfredsställande. Dessutom blev den inlånade Sanogo(f) också småskadad i samma match men kommer kanske vara med på lördag.

Tidigare viktaiga spelare på skadelistan och som med största sannolikhet inte heller komma med i truppen på lördag är Vetokele (f), Diarra(b) och Bauer(b). Nyförvärv/inlånade spelare som Motta(b), Yun(b) och Fanni (b) verkar inte vara tillräckligt matchtränade för att vara mogna för ligaspel ännu. Orosmoln på flera plan således och det känns ju inte särskilt lugnande för ett lag som bara har ett poäng ned till sistaplatsen.

Om molnen är bra mörka på sydöstra stranden av Themsen är de kanske inte nämnvärt ljusare på den nordvästra. Fulham lider fortfarande av baksmällan efter degraderingen från Premier League och befinner sig bara sex poäng ovanför nedflyttningssträcket. Även om formkurvan inte stadigt pekat nedåt så har det resultatmässigt blandat och getts ordentligt åt båda håll. Mötet borta mot Blackburn i lördags slutade med 0-3 i baken och medförde Blackburns första vinst på nio omgångar och de klättrade därmed förbi Fulham i tabellen. 

När man på BBC läser citat från Fulham manager Slavisa Jokanovic efter förlusten skulle det lika gärna kunnat vara Charltons manager Riga som uttalade sig. 

"I say sorry to our fans who travelled to watch this game today because today was nothing special.
"We played without spirit, without desire and this is very important to win the game.
"We didn't try to play football, we didn't do anything important today - it is a bad sensation."


Bara hoppas att Riga och hans mannar i Charlton kan utnyttja Jokanovic dåliga vibbar samt ta fördel av att vara underdog på bortaplan. I dagsläget är det ingen supporter som kommer applådera skönspel som resulterar i förlust. Grisfotboll och tre poäng är det enda som gäller, äta eller ätas. Om Charlton kan upprepa prestationen från i lördags med en gnutta bättre skärpa i avsluten och om grästuvorna lutar Charltons väg kanske det kan bli en 1-0 seger i alla fall.

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Teixeira
Lennon
Fox

Gudmundsson
Poyet
Ba
Bergdich

Lookman
Makienok

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-02-18.