Inför matchen Derby - Charlton

Championship: iPro Stadium, Lör 15 aug kl 16:00

Lika strålande som sensommarsolen har Charlton startat årets säsong i Championship och ligacup. Nu väntar en resa upp till Derby för ett möte med the Rams och svårare blir det inte att döma av förhandstipsen. Jag hoppas Charlton går för vinst och utnyttjar den osäkerhet i anfallsspelet som Derby uppvisat i den mållösa matchen mot Bolton och i förlusten mot Portsmouth i veckan.

Det är läge för Charlton i denna match! Udden saknas hos Derby och nu har man även fått ett tungt avbräck i en skada på en av ligans mest lovande spelare Will Hughes och det känns säkert lite oroligt i truppen. Charlton har i år snabbt hittat ett vägvinnande spel och Tony Watt och en tonnis med ambitioner i Ahearne-Grant har imponerat. Nu rapporteras Watt har en känning i låret och det troliga är att han får vila denna match.
 
Derby som missade kvalet till Premier League i förra säsongens sista match har efter det bytt tränare och har gått bra inför säsongen och kommer att få tampas med ett favorittryck. Otacksamt eftersom det ofta gör att motståndarna höjer sig ett snäpp. I Derbylägret gör man också allt för att spelarna ska hålla full fokus på lördagens match och inte tänka på den match som alla runtomkring redan talar om: Hemmamötet mot Middlesbrough på tisdag. En tidigt seriefinal enligt tipsen. Allt detta talar för Charlton.

I Charltonlägret råder optimism. Detta trots nämnda skada på Watt som målat i båda de inledande matcherna. Nya spelare med rutin blandas med ungdomar på ett tycks det väl fungerande sätt. Det måste kännas rätt angenämt att åka de ca 20 milen upp till Derbyshire för att möta seriefavoriten på deras hemmaplan med den goda känsla som starten av serien har skapat. En gissning är att tränare Luzon mönstrar premiärlaget som stomme även i denna match där ett oavgjort resultat  är en bonus och tre poäng en skräll av rätt stora mått.
 
En röststark och krävande publik förväntar sig seger för sitt hemmalag, något jag hoppas Charlton drar fördel av. Jag hoppas man öppnar försiktigt och går för vinst genom att utnyttja den osäkerhet i anfallsspelet som Derby uppvisat.

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Diarra
Bauer
Fox

Gudmundsson
Ba
Bergdich
Cousins

Ahearne-Grant
Makienok

Gunnar Persson, 2015-08-15 09:23