Inför matchen Crystal Palace – Charlton

Championship: Selhurst Park, Ons 23 sep kl 20:45

Kan ett hett derby vara det som får igång Charlton igen? Motorn har hackat på sistone, men nu är det Selhurst Park och ärkerivalen Crystal Palace som står på schemat. Då gäller det att tända till.

Charlton har inte slagit Crystal Palace sedan januari 2009. Det har alltså gått mer än sex år sedan Charlton var herre på täppan, något som är extra tydligt nu när Palace är ett förhållandevis stabilt Premier League-lag. Det har också gått rätt bra för de blåröda under säsongsinledningen, även om de nu har två raka förluster. Senaste resultatraden är vinst mot Chelsea, uddamålsförlust mot Man City och Tottenham. Inte fy skam.

Våra Addicks hade också en bra start på säsongen, men har sett mindre och mindre trygga ut. 3-0-förlusten mot Blackburn i helgen var en särskilt saftig känga. Derbyt ikväll är definitivt tändvätska för fansen och förhoppningsvis även för spelarna. Extra krydda för fansen är det faktum att Alan Pardew, ”tränaren som sänkte Charlton”, tränar motståndarna.

Det ryktas om att Luzon tänker rotera uppställningen lite inför cupen, vilket kanske inte är helt fel med tanke på att det är seriespelet som är viktigast, men det gör det inte troligare att Charlton ska slå ett Palace som förvisso också lär vara B-lagsbetonat. Förhoppningsvis bjuder vi åtminstone upp till match ikväll.

Trolig laguppställning

Pope

Cook
Bauer
Diarra
Fox

Gudmundsson
Kashi
Jackson
Ba
Cousins

Makienok

 

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2015-09-23, 09.46