Inför matchen Charlton - QPR

Championship: The Valley , Lör 8 Augusti kl 16:00

Imorgon är det säsongspremiär och för Charltons del börjar med ett riktigt londonderby mot fd Premier Leaguelaget QPR, en match som inte skulle behöva spelas.

Medan det har varit full sysselsättning för Charltons personal att hålla koll på vilka spelare som lämnat klubben och vilka som kommit till har jag kopplat av totalt, på gott och ont. Det har varit väldigt skönt att koppla bort allting men samtidigt är jag väldigt ringrostig så här i säsongsstarten. Charlton, har likt alla andra lag, spelat en rad totalt ointressanta träningsmatcher som det inte går att dra några som helst växlar ifrån så morgondagens drabbning är det upp till bevis för Luzons nya konstellation.

Charlton har, utifrån föregående säsong, tre ganska tunga avbräck, den suveräne målvakten Henderson, skyttekungen Vetokele och den stabile Moussa.Den enes bröd osv ger naturligtvis möjligheter för icke ordinarie spelare men det största frågetecknet för båda lagen är nog ändå om lagen hunnit spela ihop sig ännu. Förra årets premiär borta mot Brentford visade på klart bristande kvaliteter vad gäller det sistnämnda.

Med tanke på den stora spelaromsättningen och de aktuella skadorna känns det som om halva laguppställningen är rena lotteriet när man skall förutse en startelva. Solly, Gudmundsson, Jackson och Cousins är givna liksom förmodligen att Pope får ersätta Henderson i mål men sedan blir det att gissa efter bästa förmåga. Med tanke på QPR:s generationsskifte gissar jag att det är ungefär samma förutsättningar där. 

Någon ihärdig läsare undrar kanske varför matchen inte skulle behöva spelas. Och om man skall följa regelboken borde QPR inte få spela i ligan alternativt få kraftiga böter och poängavdrag med eller utan kombination av walk-over förluster till följd av de enorma skulder laget har. Under förra årets säsong sade Chief Executive of the Football League (Shaun Harvey) att om QPR blir relegerade och inte fixar till sin ekonomi skulle de inte få spela i The Championship.

QPR minskade sin förlust 2013/14 till 2014/15 från ca £70 miljoner till ca £10 miljoner genom att låntagare avskrev lån. Enligt ligans regler skall detta ändå betraktas som lån. Hur som haver skall någon form av straff utgå enligt Fair Play Rules om förlusten överstiger £8 miljoner, något som tydligen inte gäller lag som nyss spelat i Premier League. Allt emedan andra lag som Blackburn, Leeds och Nottingham straffats för exakt samma förseelser. Det är kanske lika bra att acceptera att den engelska ligan följer reglerna på samma sätt som den baltiska maffian i Skåne.

När nu matchen ändå spelas hoppas jag att den avgörs på plan och hoppas naturligtvis på en bra start för Charlton. Allt som oftast brukar öppningsmatcher vara ganska tillknäppta och mycket talar för ett oavgjort resultat, 1-1?

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Diarra
Bauer
Fox

Gudmundsson
Ba
Jackson
Cousins

Makienok
Watt