Inför matchen Charlton - MK Dons

Championship: The Valley, Tisdag 8 feb kl 20:45

Charlton tog blott sin sjätte seger för säsongen borta mot Brentford och kan förhoppningsvis rida vidare på den känslan när de ställs emot MK Dons imorgon i en klassisk sexpoängsmatch. Visserligen är det tio omångar kvar efter den matchen men känslan inför matchen är "Do or Die". Om Harriott visar vägen med mål i första minuten igen kan nog laget känna medvind igen.

Trots vinsten i lördags handlar det mesta kring Charlton fortfarande om det kompletta motståndet mot ägaren Duchatelet och supportrarnas engagemang för att få honom att sälja klubben till en ägare som är intresserade av sitt ägarskap. Det kommer förmodligen visa sig i form av en del banderoller på läktarna och färre åskådare än normalt eftersom fler och fler vägrar tillföra en penny till den nuvarande regimen.

På planen är förutsättningarna ungefär detsamma som inför matchen i lördags med undantag av att skadelistan utökades med den centrala mittfältaren Diarra. Henderson som fick avstå matchen senast skulle kunna vara tillbaka men jag gissar att man nog vilar honom så att han är helt återställd vilket i så fall skulle bana väg för en match till för Pope. Kanske han kan frälsa oss en match till?

Harriott har varit en frisk fläkt när han kom tillbaka från sin låneperiod och bidrog till båda målen i lördagens vinst medan hat-trick-mannen Sanogo fick lämna mållös. Det får vara hur det vill med målgörare, bara målen görs. Det som oroar mig på forwardsidan är att vårt unga stjärnskott Lookman får stå tillbaka, till och med när det är forwardsbyten. Tror Riga gör helt fel val där.

MK Dons har i stort sett haft en lika motig säsong som Charlton och har det också ganska tungt på skadefronten. Likt Charlton blixtrade de till och vann tämligen övertygade senast, hemma mot QPR. Dons ligger just nu på 21 plats och Charlton har sju poäng upp till den platsen som innebär nytt kontrakt för nästa säsong. Vinst imorgon och det är bara fyra poäng upp, förlust innebär tio poäng och det skulle kännas oerhört tungt för ett lag som bara lyckats knapra ihop 28 poäng hittills. Jag tror att hoppet och hemmaplan avgör för Charlton som gör att de kan ta sin första back-to-back-win för säsongen. 2-0?

Trolig laguppställning

Pope

Motta
Fanni
Teixeira
Fox

Gudmundsson
Poyet
Cousins
Suk-Young

Harriott
Sanogo