Inför matchen Charlton - Huddersfield

Championship: Arenanamn , Tis 15 sep kl 20:45

Efter en smått sensationell start på säsongen har Charlton spelat två matcher i rad utan vinst. Efter poängtappet mot jumbon Rotherham gäller det att ladda om kanonerna inför morgondagens match mot nästjumbon Huddersfield. Om Charlton skall nå en play-off plats går det inte att tappa för många poäng på hemmaplan och framför allt inte mot bottenlag.

Det var ett mycket besviket hemmalag som lämnade The Valley i lördags efter att med viss tur lyckats kriga sig till oavgjort resultat hemma mot Rotherham efter ett gigantiskt övertag i bollinnehav. Det mesta funkade fram till avslut men där tog det stopp, antingen pga egen oförmåga eller storspel från Rotherhams målvakt. Och när Rotherham sedan tog ledningen på en häpnadsväckande feldömd hörna fick hela laget en ordentlig knäck. Trots allt reste de sig och fortsatte att dominera matchen men mer än en kvittering lyckades de inte åstadkomma, en katastrofal missräkning naturligtvis.

Och Luzons mannar får inte särskilt lång tid på sig att slicka spåren för imorgon kväll gästar tabellens nästjumbo Huddersfield med Charltonlegendaren Chris Powell som manager. Han har inte haft det så lätt efter att ägaren sålt tre av de bästa spelarna och laget har bara lyckats prestera tre stycken 1-1 matcher på plussidan samt fyra förluster på minussidan. Powell kommer få ett varmt välkomnande även denna gång men han lär minnas resultatet förra säsongen när han gästade sin gamla klubb med viss fasa, en klar 3-0 seger för Charlton.

Det är fortfarande stor frånvaro pga skador hos Charlton men Makienok är tillbaka för spel igen och kommer förmodligen ersätta Vetokele som var tämligen ineffektiv i lördags, kanske är han för matchotränad efter sin skada. Med största sannolikhet sitter han åtminstone på bänken. Rakt in i startelvan kan den idag ,på lån från Everton, kontrakterade unge forwarden Conor McAleny gå om Luzon vill få fart på anfallet. Det var inte bara Vetokele som underpresterade, även hans anfallskollega Watt gjorde en av sina sämsta insatser. Det är naturligtvis väldigt oroande för Luzon när båda hans bästa forwards finns tillgängliga och båda underpresterar vid samma tillfälle. Viss oro finns även för Fox som fick en smäll i lördags så Luzon har en del att fundera över vilka mannar han skall starta med. 

Jag tror ändå inte att Luzon snurrar för mycket utan börjar med ungefär samma trupp som i lördags och att det blir ett eller två byten i halvtid om han inte fått den utdelning han anser att de borde ha fått. Även om det gått knackigt för Hudds hittills så har de inte förlorat med några större siffror. I lördags trodde de flesta att de skulle ta sin första seger i matchen borta mot Fulham men hemmalaget kvitterade i slutet av matchen. Charlton är ändå ett bättre lag och om de bara får kontroll över sina hjärnspöken borde de kunna vinna den här "måstematchen", tror dock inte att det blir med mer än 1-0.

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Diarra
Bauer
Fox

Gudmundsson
Ba
Kashi
Cousins

Watt
Makienok

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2015-09-14