Inför matchen Charlton - Fulham

Championship: The Valley, Sön 4 okt, 13:00

Efter en hel månad utan vinst ställs Charlton emot Fulham i en match som direktsänds på TV. Även gästande Fulham lider av en inte alltför stabil form och är i lika stort behov av poäng och framgång som hemmalaget. Charltons lövtunna trupp skapar ytterligare utmaningar för managern Luzon. Ändå är Charlton, ganska förvånande, favoriter hos engelska bookmakers!

Efter den gastkramande segern i sista sekunden hemma mot Hull i slutet av augusti har Charlton bara tagit en poäng på de sex senaste omgångarna trots att motståndet i många av matcherna har varit överkomligt. Genom återkommande förluster mot lag nedanför i tabellen har tabellen tryckts ihop oroväckande för Charlton som nu bara har två poäng upp till nedflyttningsplats och i samband med matchstarten imorgon kan den ha krympt ytterligare en poäng.

Charlton haf fortfarande tunga skador i form av Makienok, Ceballos, Jackson Henderson Reza och Vetokele. Därför var det högst förvånande att de igår lånade ut Harry Lennon till Gillingham när truppen redan är lövtunn, är ekonomin så skral? Det finns i alla fall ett glädjande besked och det är att Diarra är tillbaka efter sin avstängning och kan stärka upp mittförsvaret.

Fulham har blandat och gett den senaste tiden, vinsten mot QPR med 4-0 följdes upp med förlust mot Wolves med 0-3, båda på hemmaplan. Även Fulham har en del skadade spelare men hoppas nog att trion Parker, Garbutt och Williams skall vara klara för spel igen medan nyförvärvet från Blackburn, Tom Cairney, påbörjar sin tre matcher långa avstängning efter att ha fått rött kort i matchen mot Wolves efter en tvåfotstackling. Parker är en Charltonprodukt och har en Judasstämpel över sig efter att i tidig ålder valt att ta klivet över till Chelsea i en period då Charltons form i Premier League började vackla så han kommer att få allt annat än ett varmt välkomnande.

Luzon är på det klara med att laget inte har presterat tillräckligt bra, helt enkelt inte levererat när det gäller. Han är dock fullt övertygad om att det finns tillräckligt bra kvaliteter i laget för att åter finna den vinnande formen. "Jag tänker inte skylla på det ena eller det andra, siffrorna talar för sig själv" sade han nyligen i en intervju. Den här tiden förra säsongen var Charlton fortfarande obesegrade men gick sedan in i ett moras efter bortaförlusten mot Fulham som jag själv bevittnade på plats. Jag hoppas verkligen att laget kan revanschera sig och bjuda både publik och oss framför TV på en efterlängtad seger. Det är inte mycket som talar för någon målfest och för mig är det fullt tillräckligt med 1-0.

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Diarra
Bauer
Fox

Gudmundsson
Kennedy
Kashi
Cousins

McAleny
Watt

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2015-10-03.