Inför matchen Charlton - Derby

Championship: The Valley , Lör 16 apr kl 16:00

Fem omgångar kvar och man söker någon form av hopp. Men hur mycket man än tittar på tabell och jämför spelschema för Charlton och de närmaste lagen kring nerflyttningsstrecket så hjälper det inte. Slutsatsen blir den samma. Division 3 och League One väntar för Charlton nästa år. Kan spelarna då hitta motivation så det räcker för att rubba ett kvaljagande Derby? 

Det går inte att tro. Det bör inte gå. Trots att även Charlton, precis som sina konkurrenter tyvärr, hittat formen nu på vårkanten så krävs det ett mentalt trick närmast av Houddiniklass att gå ut och ta alla poäng mot Derby. The Rams behöver någon trepoängare till för att vara klara för playoff och måste väl se sin chans i just denna match då de har ett rätt tufft avslutningsprogram framöver. 

Den vårform Charlton visar upp är som sagt bra. Man föll senast på övertid borta mot QPR i en match man borde vunnit sett till spelet. Senaste förlusten hemma var i slutet på februari. Också det efter insläppt mål på övertid. Derby verkar dock också ha vaknat till inför säsongsavslutningen efter att ha dalat i form under senvintern. Men vinsterna tas på hemmaplan. Endast en viktoria borta sedan före jul har man mäktat med. 

Derby kommer med samma lag som slog Bolton senast. Charlton har frågetecken för Sanogo som fick gå av matchen senast. Man har också tveksamheter kring Gudmundssons återkomst efter skallskada för två omgångar sedan. Islänningen är dock den man varnar för i Derbylägret. Låt det vara ett tecken på dålig koll och underskattning. Då är en varning för Charlton i denna match befogad. 

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Fanni
Teixeira
Fox 

Diarra
Cousins
Jackson
Lookman

Harriott
Vetokele

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-04-16.