Inför matchen Charlton - Bristol C

Championship: The Valley , Lör 6 Feb kl 16:00

Ett viktigt möte stundar mot kollega i botten av tabellen. Charlton hoppas på att inför en minst sagt frustrerad hemmapublik kunna följa upp förra veckans överraskande storvinst mot Rotherham på bortaplan (4-1) med en vinst även mot The Robins. Bristol City är inget stryklag utan har under januari pressat West Bromwich till omspel i FA-cupen, vunnit mot Middlesbrough i ligan men också åkt på en del uddamålsförluster. Riktigt hedersamma sådana ska tillstås. 

Det har stormat i Charlton under denna vinter och i takt med uteblivna framgångar har frågor kring strategier ställts till en närmast osynlig ägare. Ägarens och styrelsens syn på klubbverksamheten ifrågasätts nu från fans. Endast ickesvar ges. Oron har spritt sig in i omklädningsrummet och en del märkligt dåliga prestationer från Charlton gjorde att tränare Karel Fraye fick gå. Det har framkommit att den arme Fraye talat för döva öron i sina förslag till förändringar i truppen och varit vingklippt som en uttalat tillfällig bemanning av sin post. 

Nygamle tränaren José Riga fick en tuff start med 0-6 mot Hull, men därefter har Charlton tillsynes tagit sig samman. 1-1 mot Blackburn följdes upp av den fina vinsten mot Rotherham. Danske Makienok har plötsligt blivit de positiva rubrikernas man och tycks ha genomgått en sorts metamorfos jämfört med det synnerligen bleka intryck han gjorde under hösten. Inte minst i matchen mot Boro som Swedish Addicks själva bevittnade på plats. Det är svårt att förklara scenförändringen hos spelarna. Mycket är psykologi. 

Charlton saknar alltjämt Diarra och Bauer men dessa rapporteras snart vara tillbaka. Man kan förmoda att få eller inga förändringar i laget är att vänta sen sist. I Bristol kan den forne addickshjälten Scott Wagstaff åter få beträda The Valleys gräsmatta. Så även nya lånet Lee Tomlin, anfallaren som kan vara lösningen på Bristols svårigheter att hitta målet. Tomlin skulle för övrigt kunnat varit en man för Charlton om inte handlingsförlamningen som beskrivs ovan varit ett faktum. Får se hur han lyckas. 

Senast slutade mötet 1-1 och det kan vara ett gångbart resultat även nu. Poängen båda lagen startar med är viktig, men förhoppningsvis kan Charlton i kraft av hemmaplan och förra omgångens framgång ha förmåga att ta hem alla tre och ta steget över nedflyttningsstrecket. Charlton är ett lag för Championship. Se bara upp så inte det omvittnat fina rykte klubben haft sedan årtionden raseras av oengagerade och okänsliga ägare.  

Trolig laguppställning

Henderson
 
Solly 
Teixeira 
Lennon 
Fox
 
Gudmundsson 
Cousins 
Jackson 
Bergdich 

Vetokele 
Makienok 

Rapporten skriven av Gunnar Persson 2016-02-05