Inför matchen Charlton - Brighton

Championship: The Valley , Lör 23 apr kl 16:00

Ingenting talar för Charlton i den här matchen. Ingenting. Professionalism och heder? Finns de begreppen fortfarande? Det är ord i en kultur som måste vårdas av klubbens ledning och det finns inget att hämta där i dagens Charlton. Däremot finns all anledning att studera Brighton i ämnet. 

Brighton har genom byten i klubbledning, på tränarpost och genom värvning av nio nya spelare inför denna säsong gått från att vara på randen av degradering till League One till att nu aspirera på Premier League. Och man tycks ha gjort det med känsla för Engelsk fotboll och med andra resultat än rörelseresultat primärt för ögonen. I Charlton tycks man ha tänkt tvärtom. 

Well. Inför denna match är ju förutsättningarna så att Charlton är näst sist och ute ur Championship och Brighton har tre respektive två poäng upp till Burnley och Middlesbrough på platserna för direktuppflyttning till Premier League. Tre omgångar kvar. Motivationen hos Brightonspelarna kommer att synas i deras anleten och lysa kring deras dräkter när de tågar in på The Valley i eftermiddag. 

Brighton har hittat tillbaka till deras form från i höstas och senaste resultaten, 4-0 och 5-0, imponerar. På bortaplan är man dock lite mer försiktig och sätter försvar i första rummet. Endast två förluster men elva oavgjorda av tjugoen matcher talar för det. Men i denna match gäller bara vinst. Oavsett tabelläge, är form och motivation parametrar alla tippare har att förhålla sig till och då är allt annat än en bortavinst en rejäl skräll.

Charlton har som tidigare noterats gjort godkända instatser mot topplag under våren. Allmänna omdömet är att man spelmässigt borde fått med sig mer poäng i aprilmötena med både Derby och Ipswich. Middlesbrough slog man med 2-0. Nämnas bör också bortamötet med Brighton i december som Charlton förlorade efter en sen vändning av hemmalaget sista fem, 2-3. 

Finns det månne en vilja att visa att Charlton faktiskt är ett lag även i dagens match? Finns det risk för omedveten underskattning från Brightons sida? Vad händer om Charlton gör första målet? 

Själv är jag lite kluven kring inställningen. Klart man som spelare tänker på dem som betalar sura pengar för entrén, men ska man "ställa upp" för sin ledning in absurdum? Jag vill nog hellre se solidaritet med den supporterrörelse som verkar för förändringar i hemmalaget. Charlton Athletics FC: Gör om! - Gör rätt! 

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Terixeira
Fanni
Fox

Harriott

Cousins
Diarra
Lookman

Makienok
Vetokele

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-04-23.