Inför matchen Blackburn - Charlton

Championship: Ewood Park , Lör 19 sep kl 16:00

Charlton åker upp till Blackburn och strävar efter att komma tillbaka på den poänggivande vägen man hade innan man tappade fem förväntade poäng mot bottenlagen Rotherham och Huddersfield i senaste omgångarna. 

Faktum är, och man tror det knappt, att Blackburn Rovers är ännu ett bottenlag som Charlton möter. För närvarande är hemmalaget näst sist i ligan och står utan vinst efter sju omgångar. Förutom fyra oavgjorda har Rovers tre uddamålsförluster i tuffa matcher. Senast pressade man QPR men fick nöja sig med 2-2. I den matchen fick Marcus Olsson komma in tidigt och gjorde bra ifrån sig och förväntas starta i backlinjen nu. Här måste också nämnas skyttekungen Jordan Rhodes som hittade nätet mot Rangers och det kan vara olycksbådande för Charlton. Dessa två kan vara avgörande för utgången i lördagens match i jakt på första vinsten. 

Charlton kommer som sagt stukade efter att ha tappat sitt spel. Tränare Luzon ser det som det viktigaste nu att få se ett mer kontrollerat Charlton på rätt sida som rullar igång det passningsspel som gav en förlustfri rad i de inledande fyra omgångarna. På skadefronten intet nytt och det är troligt att lånet från Everton, Conor McAleny, får starta matchen efter sitt fina inhopp sist. Diarra bör också vara tillbaka och skapa trygghet i backlinjen. Det är anfallet med måltjuven Watt som skapar frågetecken och frustration då han tycks ha tappat sin form. 

En oviss match är att vänta där man kan anta att ett vinstsuget hemmalag blir spelförande mot ett försiktigt spelande Charlton som kontrar snabbt. Känslan är att varje poäng som kan tas på bortaplan i denna liga väger tungt så ett oavgjort resultat, säg 1-1, bör Charlton vara nöjda med. För Rovers å andra sidan räknas bara vinst. 
 

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Diarra
Bauer
McAleny

Gudmundsson

Kashi
Ba
Cousins

Watt
Makienok

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2015-09-18