Inför matchen Birmingham - Charlton

Championship: St Andrews, Lör 21 nov kl 16:00

Den lång mödosamma vägen tillbaka till fast mark fortsätter med en svår bortamatch mot formstarka Birmingham. Landslagsuppehållet var väldigt efterlängtat hos Charlton och de har även lyckats förstärka laget med den rutinerade forwarden Vaz Te som kanske kan vara den injektion anfallet behöver.

Under oktober månad var det fritt fall i tabellen för Charlton och det fortsatte även in i november. Men så plötsligt som en blixt ifrån en blå himmel så vände det senast hemma mot Wednesday då Charlton mycket övertygande vann med 3-1. Den vinsten gav laget ett tillfälligt andrum och det efterföljandde landslagsuppehållet har gett goda förutsättningar för den kader med skadade spelare att i lugn och ro rehablitera sig.

På lördag är det upp till bevis. För om Wednesday var svårt motstånd på hemmaplan så lär det inte bli enklare borta på klassiska St Andrews i utkanten av Birmingham. Även om formkurvan mestadels pekat uppåt för Birmingham så har den krackelerat något den sista tiden med förluster mot Hull och Wolves. Liksom Charlton kryddade de dock tillvaron i senaste matchen med en rejäl vinst borta mot Fulham.

Det är två lag i desperat behov av poäng som möts, Birmingham för att hänga på i toppskiktet och Chalrton för att nå fast matk ovanför nedflyttningssträcket. Med tanke på lagens senaste resultat känns det som om matchen kan sluta precis hur som helst. Även om det mest troliga vore en klar hemmaseger har Birmingham visat att de blandar och ger vilket ger en möjlighet för en knapp bortaseger. Återstår att se om Vaz Te är tillräckligt tränad för att gå in i truppen eller om det kommer krävas några B-lagsmatcher först.

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Bauer
Sarr
Fox

Gudmundsson
Ba
Jackson
Bergdich

Makienok
Ghoochannejhad

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 19 november 2015.