Matchrapport Wigan - Charlton

Championship: DW Stadium, Fre 20 feb kl 20:45
Resultat:
 0 - 3  (0 - 2)
Domare: Chris Kavanagh 
Publik: 11 344

Målgörare
             17 Bulot
  45 Vetokele
                   88 Eagles

Hendersoneffekt! Buloteffekt! Luzoneffekt! Något har hänt med Charlton som på en vecka genomgått en formlig metamorfos. Det är inte inställningen eller viljan. Den har nog funnits där. Men det är mer som att man plötsligt har fått tillbaka Känslan och vet hur man vinner matcher igen. Alla vet. Man behöver inte ens äga bollen. Plötsligt bara sitter självförtroendet där och man vinner matchen med 3-0 på bortaplan mot Wigan som är kvar i desperation och utan trygghet i sitt spel. 

Ett iskallt vinterregn på en bedrövlig gräsmatta som omöjliggjorde det passningsspel som är Charltons normala spelstil gav fördelar Wigan inför matchen. Direkt efter avspark slogs man av en sorts beslutsamhet från hemmalaget. Charlton å sin sida tog det lugnt eller hade svårt att få tag i bollen beroende på hur man ser det, men höll ihop laget och litade till den trygghet man återfått efter den perfektgenomförda matchen mot Brentford. Jacksons och Wiggins skador innebar att Fox och Buyens fick ersätta från start i övrigt samma succélag som senast. Det är en fröjd att se att Vetokele är på väg mot höstformen igen och verkar trivas utmärkt med sin nya anfallskollega Watt. Dessa två skapade också matchens första målchans men Vetokele sköt över.

Wigan trummade på ungefär på det sätt som Charlton gjort under de senaste månaderna. Dvs med mer vilja än plan. Sen har Charlton Henderson i mål igen. Nyuttagen i veckans lag i League Championship som han är förnekade han sig inte genom en fin räddning efter att nye Johnson i Charltons mittförsvar blivit bortspelad i straffområdet. Men det syntes ingen panik i Charlton och man skulle ta ledningen i matchen.

Wigan har i inledingen försökt och försökt men ideligen stoppats och det har gått en dryg kvart när Charlton gör en snabb spelvändning och bollen går från höger genom Gudmundsson över till vänster där det andra Charltoninslaget i nämnda veckans lag gör sig gällande – Frederic Bulot! Luzon har verkligen fått honom att blomma ut och betydelsen är svår att överskatta. Bulot avancerar med bollen in i straffområdet drar en spelare och placerar kulan förbi Wigans målvakt sådär enkelt som man gör när formen och självförtroendet finns där.

Wigan är drabbat av skador och fick en till tidigt i matchen och mot slutet av matchen drabbades man av en till. Leon Clarke bars efter lång behandling av banan med befarad nackskada. När matchen startades om efter ca tio minuter var Charlton med på noterna och utökar sin ledning. Watt får bollen till Bulot som skapar yta för sig i straffområdet och ser Vetokele på bortre stolpen och iskallt chippar bollen dit och trots bevakning av två Wiganförsvarare når Vetokele högst och nickar bollen i mål. 2-0 och närmast maximal utdelning. Men det känns inte som tur utan mer som att Charlton bidat sin tid och slår till när läget är som bäst. Lagen går till vila.

Andra halvlek hade liknande karaktär som den första. Wigan hittade inte nycklarna till att öppna Charlton och mattades efterhand i sina försök, samtidigt som Charlton växte i självförtroende. Henderson fick visa klassen igen med en superb räddning invid stolpen innan Charltons anfall briljerade och accentuerade sin goda känsla när Vetokele får en fin boll av Fox och klackar fram bollen till Watt som får bollen förbi målvakten men också strax utanför stolpen. Tyvärr. För det var ett snyggt anfall. Men de skulle få en chans till.

Ett misslyckat försök av Wigan att ställa Vetokeleoffside gör att Gudmundsson får ett kanonläge i straffområdet. Med sig har han nyförvärvet och nyss inbytte Eagles och den gode islänningen ger honom chansen att få näta och Eagles gör inget misstag. 3-0. Värdefullt också för jag tror Eagles kommer bli nyttig när allt ska avgöras de närmaste veckorna.

Matchen var sedan länge över. Charlton var mycket tunga att möta och täta i sitt försvar samt hade ett hungrigt anfall med gott understöd från mitten. Det känns mycket bra och fick man välja så skulle alla resterande omgångar spelas under de närmaste två veckorna! Charlton avancerade till övre halvan i tabellen som är fortsatt mycket jämn. The Addicks är i form. Derby ska vara varnade inför tisdagens match.  

Laguppställning Wigan

Al Habsi

Perch
Maguire
Pearce
Taylor

Ojo
Kim Bo-kyung
Kvist (22)
McClean

Clarke (34)
Fortuné (58)
--------------------
Carson
McCann (22)
Mckay (34)
Bong
Waghorn (58)
Flores
Robles 

Laguppställning Charlton

Henderson

Solly
Ben Haim
Johnson
Fox

Gudmundsson
Buyens
Cousins (87)
Bulot

Vetokele (90)
Watt (71)
--------------------
Dmitrovic
Bikey
Eagles (71)
Gomez
Harriott (90)
Lepoint
Wilson (87) 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2015-02-22 17:07