Championship: Vicarage Road, Lör 17 jan kl 16:00

25, Deeney
44, Ighalo
58, Ighalo
93, Tozser

Charlton gick på pumpen mot Watford: 5-0 till hemmalaget. Bortamötet mot Watford blev som väntat ingen rolig historia för Addicks. Utan egentlig huvudtränare kunde Charlton knappt stå emot alls uppe i Hertfordshire.

Guy Luzon fick inte något arbetstillstånd i tid för att ta över Charlton i dagens match mot Watford. Därmed stod A-lagscoachen Damian Matthew och målvaktstränaren Ben Roberts för lagledningen i det svåra bortamötet. Chris Solly fick ta kaptensbindeln på grund av en skada på Johnnie Jackson. Yoni Buyens och Callum Harriott återvände efter avstängningar och George Tucudean förpassades till bänken då Igor Vetokele var frisk nog att spela.

Charlton började matchen ganska piggt med ett par halvchanser, men tappade allt mer mark ju längre matchen led. Johann Berg Gudmundsson fick dock en riktigt bra chans när han frispelades med Heurelho Gomes i Watfords mål, men fick inte bollen förbi den gamle Tottenham-keepern.

En kvart in i matchen kom hemmalagets ledningsmål. Ett svårt inlägg från Miguel Layun hamnade till slut hos Craig Cathcart, som från nära håll förpassade bollen in i Charltons bur. Sedan dröjde det bara tio minuter innan Troy Deeney tryckte sig ifrån André Bikey-Amougou i ett misstänkt offsideläge och satte 2-0 för Watford.

Hemmalaget ångade på och var inte nöjda med sin tvåmålssledning. Mot slutet av halvleken tog sig Juan Carlos Paredes förbi Rhoys Wiggins på högerkanten och spelade in till Odion Ighalo som satte trean. Därpå fick dryga 2000 tillresta Charltonsupportrar bevittna hur Gudmundsson totalt slösade bort ett bra frisparksläge, och sen var det paus.

Watford visste uppenbarligen att de hade ett lätt byte och tryckte på igen så fort halvtidsvilan var över. Neil Etheridge i Charltonmålet gjorde vad han kunde för att hålla emot men i 58:e minuten fick Ighalo helt omarkerad gå upp och stånga in 4-0.

Etheridge fick dock inte vila för det och visade upp fina förmågor när han tippade bort ett vasst skott från Deeney. Efter ett nästan-självmålstillbud för Tal Ben Haim blev det till slut 5-0 för Watford när Daniel Toszer pangade in en frispark på övertid.

De Charltonfans som tog sig till Watford ska dock berömmas för sin vilja att sjunga trots att de fick bevittna sitt lag få ett rejält kok med stryk på Vicarage Road denna eftermiddag. Dags att titta framåt och hoppas att nye manager Luzon kan göra något positivt med laget, inte minst försvaret.